cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
18 16.11.2019 16:53:42

NORO! Ne boste verjeli, kaj so zahtevali IGRALCI KOSOVA, ko so slišali vzklike "Kosovo je Srbija!"

Reuters
V Srbiji čestitajo Čehom.

Tekma med reprezentancama Češke in Kosova, ki se je razpletla z zmago Čehov z 2:1, s katero si je Češka zagotovila nastop na evropskem prvenstvu in preprečila Kosovu, da bi prišel do svojega prvega Eura (Kosovo bo imelo priložnost tja priti preko zaključnega turnirja lige narodov), je vroča tema v Srbiji. 

Zakaj so se s tekmo med Češko in Kosovim ogromno ukvarjali srbski mediji, je verjetno jasno. Tako so srbski mediji pohvalili češke navijače, ki so v Plznu skandirali "Kosovo je Srbija!" in razvili številne srbske zastave. Zdaj pa se v Srbiji naslajajo nad dogajanjem med samo tekmo, ko so igralci Kosova, ki so zaslišali vzklike "Kosovo je Srbija" zahtevali od italijanskega sodnika Gianluce Rocchija, da prekine tekmo zaradi - rasizma! Srbski mediji so privoščljivo napisali, da so nogometaši Kosova verjetno pomešali pojme. 

"Pri sodniku Rocchiju sem vztrajal, naj posluša rasistične vzklike. Rekel mi je, da ne razume, kaj skandirajo, na kar sem mu jaz odvrnil, da jaz razumem. Pogovarjala sva se v italijanščini in rekel mi je, da bo naslednjič prekinil tekmo, toda tega ni storil," naj bi po tekmi besnel nekdanji branilec zagrebškega Dinama in zdajšnji nogometaš Hellas Verone Amir Rrahmani. 

Srbski mediji so objavili tudi izjavo vratarja Kosova Arijaneta Murića, ki naj bi bila, če so jo srbski mediji zares prav povzeli, precej čudna. "Češki navijači so me rasistično žalili. Nisem slišal, kaj točno skandirajo, obnašal sem se kot profesionalec," naj bi dejal Murić. 

Značke: češka, kosovo

Članki iz rubrike