favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
8 15.10.2019 20:20:37

BOMBA! Sem res NAREDIL PREMALO za vrnitev Kampla? KEK JE RAZKRIL NEKAJ, kar je zatreslo Slovenijo!

alesfevzer.com
Matjaž Kek je spregovoril v ekskluzivnem intervjuju za Televizijo Slovenija.

V sijajnem pogovoru z enim najbolj cenjenih slovenskih novinarjev Anžetom Bašljem je selektor Kek spregovoril o številnih zanimivih temah, ki sta jih naplavila izjemni september in zelo temni oktober. Pa tudi o raznih obtožbah, ki so se mesec dni po septembrski ekstazi pojavile v nekaterih slovenskih medijih. Med drugim so bile obtožbe, da je ena od Kekovih napak, zaradi katere bi ga veljalo klicati na odgovornost, tudi Kevin Kampl. 

Te obtožbe pravijo, da je Kek naredil premalo za to, da bi v Nemčiji rojenega sina slovenskih staršev vrnil v izbrano vrsto Slovenije, za katero je več let igral, a jo zapustil pod taktirko selektorja Tomaža Kavčiča. Bašelj je Keka s tem soočil, v odgovor pa dobil izjemno razkritje. Ki sicer zahteva nekaj interpretacije, a je jasno kot beli dan in je močno zatreslo slovenske nogometne kroge. Kek na obtožbe ne bi mogel odgovoriti bolj udarno in z večjimi argumenti. 

"Če kdo misli, da sem naredil premalo za to, da bi Kampl ponovno zaigral za Slovenijo, ima seveda to pravico. Jasno, lahko tako misli. Jaz pa vam povem, da sem za Kamplovo vrnitev naredil največ, kar je bilo mogoče, in da sem to naredil na najvišji mogoči instanci. Zato sem se tudi enkrat nekomu zahvalil, ker mi je pri tem priskočil na pomoč in je pomagal, kolikor je lahko," je pojasnil Kek, za zlaganje sestavljanke pa ni treba biti raketni znanstvenik. 

"Moram se zahvaliti Aleksandru Čeferinu.  Kot vnovični selektor sem ga potreboval in njegova pomoč je bila takojšnja. Šlo je za velike stvari, res se mu zahvaljujem - to mi o tem človeku pove še več kot njegova funkcija. To se je zgodilo in še enkrat: hvala. Bile so zelo velike stvari. Zame in za slovenski nogomet zelo pomembne. Ostaniva pri tem," je Kek ob koncu avgusta dejal v intervjuju za Ekipo SN. In ker je 1 plus 1 po navadi 2, so stvari kristalno jasne. 

Posnetek celotnega pogovora najdete na tej povezavi. 

Značke: kek, rtvslo, kampl, čeferin

Članki iz rubrike