Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 21.09.2019 09:26:03

SLOVENIJA na SP v nogometu 2022? V Ljubljani bodo določili sistem kvalifikacij, Sloveniji pa ...

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Ljubljana bo v torek gostila zasedanje izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa).

Člani IO na čelu s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom bodo v hotelu Intercontinental dodeljevali organizacijo nekaterih velikih tekem oziroma tekmovanj, hkrati pa bodo z nogometnim festivalom zagnali projekt nogometa v šolah.

Seveda pa je eno od glavnih vprašanj, kaj storiti s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022 v Katarju.

Evropa oziroma Uefa, če smo natančni, mora kakopak vzpostaviti sistem kvalifikacij, iz katerih se bo 13 reprezentanc uvrstilo na svetovno prvenstvo.

Obstaja pa možnost, da se sistem kvalifikacij ne bo pretirano zamenjal in da bodo imele v njih možnosti za nastop na največjem nogometnem tekmovanju tudi reprezentance iz lige narodov. 

Tam Slovenija po izpadu v zadnjo skupino (D) namreč nastopa z reprezentancami, ki se sicer ne morejo prebiti na veliko tekmovanje prek običajnih kvalifikacij. 

Vsaj po poročanju nekaterih tujih medijev Uefa ne bo opustila lige narodov, kar pomeni, da bo imela tudi Slovenija nekaj možnosti, da se prek te skupine, v kateri bo izraziti favorit, sploh po preobratu v formi in dojemanju reprezentance, odkar je slednjo prevzel Matjaž Kek.

Slovenija je tako pred zadnjimi štirimi tekmami v kvalifikacijah za Euro 2020 v zelo dobrem položaju, po torku pa bomo videli, kakšno izhodišče bo imela v kvalifikacijah za SP leta 2022, tako prek običajne poti kot prek pokala narodov. 

Članki iz rubrike