profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 02.09.2019 10:58:44

SIJAJNO! Slovenski nogometaši TAKOLE POMAGALI malčkom na prvi šolski dan - PRIZORI NAVDUŠIJO! (foto in video)

Jurij Kodrun
Na prvi šolski dan so Slovenijo preplavili rumeni baloni, ki bodo pripomogli k boljši vidnosti otrok, vozniki pa bodo nanje bolj pozorni.

Na prvi šolski dan so želeli pri agenciji za varnost prometa poskrbeti za še boljšo vidnost otrok na cesti in njihovo večjo varnost, zato je za letošnji prvi šolski dan poskrbela za prav posebno akcijo s sloganom #VarnoVŠolo, katere osrednji simbol so rumeni baloni, ki bodo voznike opozarjali na prisotnost otrok na cesti. Vsi prvošolčki v Sloveniji, letos jih bo prag šole prvič prestopilo 20.840, bodo skupaj s preventivnimi gradivi na temo prometne varnosti prejeli tudi rumene biorazgradljive balone, s katerimi bodo še bolj vidni. Prejeli bodo knjižico Prvi koraki v svetu prometa z napotki staršem in skrbnikom glede varne udeležbe najmlajših v prometu in letak Šolska pot. V sodelovanju z zavarovalnicami Agencija prvošolčkom zagotavlja tudi rumene rutice. Agencija svetuje, da starši skupaj z otrokom prehodijo šolsko pot še pred začetkom šolskega leta, nato pa otroka vsak dan spremljajo na poti do šole in nazaj ter ob tem utrjujejo znanje o varnem vedenju v prometu.

Del posebne akcije so bili na prvi šolski dan tudi slovenski nogometaši, natančneje kar trije reprezentanti, ki so se v ponedeljek že zbrali v Brdu pri Kranju pred pomembnima tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na pomoč pri prečkanju ceste so šolarjem osnovne šole Simona Jenka v Kranju pomagali Denis Popović, Vid Belec in kapetan slovenske izbrane vrste Bojan Jokić. Otroci so ob tem pokazali neizmerno navdušenje, saj so imeli čast, da jih na prvi šolski dan v šolo pospremijo trije odlični nogometaši, veliki vzorniki mnogih. Da bi bilo veselje otrok še toliko večje, so nogometaši med njih razdelili tudi kartice s podpisi, za dobro voljo pa je skrbel tudi Trigi, maskota Nogometne zveze Slovenije. 

Od tem so na posebnem dogodku sodelovali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v. d. direktorice Agencije za varnost prometa Vesna Marinko, župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in ravnatelj OŠ Simona Jenka Rudolf Planinšek.

Članki iz rubrike