Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.06.2019 08:55:50

Hrvati ne morejo verjeti POLOMU mladih nogometašev: To je SRAMOTA!

Profimedia
Mladi romunski in francoski nogometaši so na evropskem prvenstvu do 21 let dobili svoje uvodne obračune skupine C. Romuni so v Serravalleju kar s 4:1 (2:1) premagali hrvaške vrstnike, na dvoboju Anglija - Francija v Ceseni pa so z 2:1 slavili galski petelini.

Francoski nogometaši so do zmage nad Angleži z 2:1 v zadnji minuti prišli kljub dvema zgrešenima enajstmetrovkama. V razburljivem in izenačenem dvoboju je Jonathan Ikone dosegel gol za izenačenje na 1:1 v 89. minuti, potem pa je Anglež Aaron Wan-Bissaka v peti minuti sodnikovega dodatka zadel svoja vrata. Angleže je v vodstvo v 19. minuti popeljal 19-letni Phil Foden iz Manchester Cityja.

Svoj prvi nastop na EP do 21 let po letu 1998 so uspešno začeli tudi mladi romunski nogometaši, ki so s 4:1 premagali Hrvate. Ekipa, v kateri je tudi Ianis Hagi, sin nekdanjega nogometaša svetovne slave Georgha Hagija, je bila v San Marinu boljši tekmec. Tekma še posebej odmeva med južnimi sosedi, ki so jo označili za pravo katastrofo. Tudi kapetan Alen Halilović, sicer nogometaš Milana ni skrival razočaranja: "Krivdo prevzamem nase. Kot kapetan bi moral bolje voditi tekmo. Ne vem, kaj naj sploh rečem po vsem tem. Odigrali smo sramotno tekmo."


Naprej se bodo v polfinale EP, ki bo 27. junija, uvrstile le najboljše ekipe skupin ter najboljša drugouvrščena reprezentanca.


Značke: nogomet, mladi

Članki iz rubrike