Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
12 15.11.2018 08:32:57

UDARIL KOT ŠE NIHČE! Vratar Olimpije o MARIBORSKI TISKOVKI in sodnikih z besedami, KI ODMEVAJO!

Jurij Kodrun
Čeprav je aktualna državna prvakinja in čeprav je v pretekli sezoni osvojila tudi pokalno lovoriko, Olimpija v tem trenutku nima veliko nogometašev, ki bi bili na dovolj visoki ravni za slovensko reprezentanco. No, saj zanjo tako ali tako ne igra veliko Slovencev … Aljaž Ivačič je ta hip edini, ki zastopa zmaje v članski izbrani vrsti, čeravno ni izbira številka ena. Vseeno je bil trenutek za pogovor z njim pravi, tudi v luči pestrega dogajanja na slovenski klubski sceni.

Aljaž, ste v reprezentanci že našli recept za obstanek v diviziji C lige narodov?
Dve zmagi! (smeh)

Pa je to glede na formo v zadnjem času sploh realno pričakovati?
Bomo videli. Zagotovo bomo naredili vse, da nam bo uspelo. Saj smo se trudili tudi na vseh prejšnjih tekmah, toda na žalost nam ni šlo po načrtih. Pravzaprav nam že dlje časa ne gre. No, zdaj moramo pozabiti na vse, kar se je zgodilo v preteklosti. V mislih imamo le Norveško in Bolgarijo. In dve zmagi, kaj pa drugega.

Še toliko težje bo, ker se Norveška in Bolgarija borita za prvo mesto …
Drži. Le kdo bi si na začetku bojev mislili, da bo tako – in da bomo mi na zadnjem mestu. Kljub vsemu pa ne smemo gledati na druge, temveč zgolj nase. Da je stanje na lestvici takšno, kakršno je, smo si krivi sami. Nikakor pa se ne strinjam, da so Norvežani in Bolgari toliko boljši od nas. Zagotovo niso. Nekako moramo rešiti težave, ki jih imamo. Če nam bo to uspelo in bomo ob zaključku pokazali pravi obraz, potem bo popolnoma vseeno, v kakšni formi bosta nasprotnika.

Nogometna zveza Slovenije je ocenila, da je bil Tomaž Kavčič glavni krivec za slabe rezultate. Ste bili presenečeni, ko je izgubil službo?
Za nogometaša je komentiranje takšnih odločitev nehvaležno. Zagotovo nisem poklican za to, da bi razglabljal o tovrstnih dogodkih. Moja edina naloga je, da se odzovem klicu, ko ga prejmem. In dam potem seveda vse od sebe. Kar se dogaja okrog reprezentance, pa … Vsak naj opravlja svoje delo.

Ste vi dobro sodelovali z zdaj že nekdanjim selektorjem?
S Kavčičem nisem imel nikakršnih težav. Zame je bilo vse super, res pa z njim nisem ne vem koliko komuniciral. Vseeno morate vedeti, da nisem bil v ospredju, ampak odnos je bil dober. Toda žal v nogometu štejejo le rezultati.


Zdaj ima glavno besedo Igor Benedejčič. Kaj pričakovati od njega, od »njegove« Slovenije?
Spoznal sem ga na prejšnjih dveh zborih, toda kot trener me nikoli ni vodil. Rekel bi, da smo delali dobro, veliko časa je preživel z nami. O njem si mislim le najboljše.

Ste zadovoljni s tem, kako vam gre na klubski ravni? Rezultati v zadnjem času niso slabi, čeprav zaostajate za Mariborom.
Največjo napako smo naredili na začetku sezone. Tedaj nam res nič ni šlo po željah. Vemo, kaj se je takrat dogajalo v klubu. V mislih imam predvsem trenerje … Prav v tistem obdobju smo nabrali zaostanek za Mariborom in že od takrat ga lovimo. Zdaj nam gre spet dobro od nog, krivulja uspešnosti se je obrnila navzgor. Dobro formo smo pokazali tudi na zadnjem večnem derbiju. Preprosto morali smo ga dobiti – in smo ga. Zato smo lahko zadovoljni. Res je, da zaostajamo za Mariborom, ampak prvenstvo je še dolgo. Če bomo nadaljevali v takšnem slogu, nam ne bo hudega.

Koliko zaslug ima za dvig vaše forme novi trener Zoran Barišić?
Moram priznati, da zares zelo dobro sodelujemo. Našel je določeno ravnovesje med trdim delom in sproščenostjo. Vsi dobro vemo, kdaj se lahko šalimo in kdaj moramo skloniti glave ter garati. Lahko mi verjamete, ko rečem, da na treningih res dobro delamo! Na nas je prenesel miselnost, da si lahko še tako dober nogometaš, toda če ne boš trdo delal, boš težko uspešen. Kar zadeva novega trenerja, o njem vse najboljše.

Kako zelo vam pri doseganju želenih rezultatov pomagajo sodniki?
Ah, meni se vse to zdi malo smešno.

Sodniki? Ali kaj drugega?
To, kar se v slovenskem nogometu dogaja v zadnjem času. Da klub skliče tiskovno konferenco in ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBRETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike