Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 15.07.2018 21:04:37

ZLATKO DALIĆ jasno povedal: 'USTAVILA nas je enajstmetrovka! In ne vem, ČE JE BIL PREKRŠEK pri prvem golu Francije!'

Profimedia
Selektor hrvaške reprezentance Zlatko Dalić je po porazu v finalu svetovnega prvenstva kazal mešano razpoloženje.

Po finalu je bil žalosten, a hkrati ponosen na vse, kar je njegova ekipa v Rusiji pokazala, tudi v finalu, kjer jo je po dobri igri pokopala nesrečna enajstmetrovka.

"Čestitam Franciji za osvojeni naslov. Mi smo zdaj žalostni, a ponosni na vse, kar se je dogajalo v Rusiji. Tudi na današnji tekmi. Igrali smo dobro, a nas je zaustavila nesrečna enajstmetrovka. Dvakrat se je bilo v igro težko vrniti, čeprav smo tudi v drugi polčas krenili dobro. A Francozi so mojstri za protinapade in polprotinapade, kar so na žalost dokazali tudi proti nam," je po tekmi dejal Dalić.


Hrvaški selektor meni, da so se odločilni trenutki tekme vendarle zgodili v prvem polčasu. "V prvih 20 minutah smo nadzorovali igro, bili boljši, imeli dve tri polpriložnosti. A oni so nam zabili srečen gol, po prekršku, za katerega niti ne vem, če je sploh bil. Tudi enajstmetrovka, ki se je zgodila v času, ko smo bili najbolj prepričljivi, je bila nesrečna, nasploh lahko rečem, da po petih, šestih tekmah sreče, je tokrat nismo imeli," je kot enega od razlogov za poraz navedel Dalić.

"Ko se bomo ohladili, bomo šele dojeli, kaj smo storili. Igrali smo pošteno, borbeno, dostojanstveno. Če smo bili dostojanstveni pri zmagah, moramo biti tudi v porazu, čeprav mi žal, da nismo osvojili zlata. Predvsem zaradi fantov, mislim, da so si ga zaslužili. Zahvaljujem se jim za vse, zame je bilo to prvenstvo fantastično. Če nam bi kdo pred prvenstvo ponudil srebro, bi ga seveda takoj sprejeli," je zadovoljen s prikazanim selektor.

Ta meni, da je njegova reprezentanca dosegla tri velike stvari. "Osvojili smo srebro, vrnili kult reprezentance, za katero se ni navijalo le na Hrvaškem, ampak po celem svetu. Tretja pozitivna stvar pa je, da smo dobili najboljšega igralca. Luka Modrić si je to zaslužil. Tudi aplavz gledalcev na stadionu ekipi in Luki pove veliko. Danes je po vsem svetu lepo biti Hrvat," meni trener, rojen v Bosni in Hercegovini.

Članki iz rubrike