sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 26.06.2018 18:09:00

Po 13 dneh in 37 tekmah prvič 0:0

Reuters
Francoska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi remizirala z Dansko 0:0.

Danska - Francija 0:0
* Stadion Lužniki, gledalcev 78.011, sodniki: Ricci, De Carvalho in Van Gasse (vsi Brazilija).
* Strelci: /.
* Danska: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Jorgensen, Delaney, Eriksen, Cornelius (od 75. Dolberg), Sisto (od 60. Fisher), Braithwaite.
* Francija: Mandanda, Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez (od 50. Mendy), Kante, N'Zonzi, Dembele (od 78. Mbappe), Griezmann (od 69. Fekir), Lemar, Giroud.
* Rumeni karton: Jorgensen.
* Rdeči karton: /.
Potrebnih je bilo sedemintrideset tekem in trinajst igralnih dni, da se je na enaindvajsetem svetovnem prvenstvu v Rusiji prva tekma končala z nepriljubljenim izidom 0:0. Brez golov se je končala tekma zadnjega kroga v skupini C med Francijo in Dansko.

Francozi, ki so si že pred zadnjo tekmo predtekmovanja zagotovili osmino finala, so osvojili prvo mesto v skupini C, druga je Danska, tretji Peru in četrta Avstralija.


Francija bo v osmini finala igrala z drugouvrščeno ekipo iz skupine D, in sicer v soboto ob 16. uri v Kazanu, Dansko pa čaka vodilna ekipa iz te skupine v nedeljo ob 20. uri v Nižnjem Novgorodu.

Glede na to, da je obema ekipama za napredovanje v osmino finala zadostoval remi, so gledalci na stadionu Lužniki v Moskvi videli bolj malo zanimivega nogometa. Podatek, da so poročevalci s tekme v prvih 45 minutah le dvakrat vzeli svinčnik v roke in si naredili zaznamka, zgovorno priča o poteku tekme.

Prvič, ko je Danska zahtevala najstrožjo kazen po kontaktu med vratarjem Stevom Mandandajem in Christianom Eriksenom, ter drugič v 33. minuti, ko je Ousmane Dembele poskusil s strelom z roba kazenskega prosta, toda ne dovolj natančnim.

Francija je imela v prvem polčasu 65 odstotkov časa žogo v svoji posesti, tudi v nadaljevanju pa se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Priložnosti so bile še redkejše; Danska je enkrat zagrozila z razdalje, pa še to zaradi neodločnega posredovanja francoskega vratarja, Francija pa je bila dvakrat nevarna preko Nabila Fekirja, ki je priložnost dobil v zadnjih dvajsetih minutah, ko je francoski strateg iz igre potegnil vsa svoja najmočnejša orožja.

Fekir je v 70. minuti zadel mrežo, a z zunanje strani, v 82. minuti pa je njegov poskus ukrotil vratar Kasper Schmeichel.

Značke: rusija, sp, francija, danska, remi

Članki iz rubrike