IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 25.06.2018 12:59:01

KRVAVE SCENE v Zürichu: Po zmagi Švice so se STEPLI Srbi in Albanci (video)

vszi
Politika se ne bi smela mešati s športom, toda to je samo iluzija, kar dokazuje tudi naslednji dogodek.

Že pred dvobojem Srbije in Švice je bilo zelo burno, med in po njem pa se je napetost še dodatno dvignila. Švicarji so z zadetkoma Granita Xhake in Xherdana Shaqirija slavili z 2:1. Poleg njiju pa sta v švicarski izbrani vrsti še dva nogometaša albanskih korenin Blerim Džemaili in Valon Behrami, tako so dvoboj mnogi na žalost izkoristili tudi v politične namene, hkrati pa je bil označen za tekmo visokega tveganja.

Napetost je bilo mogoče občutiti že pred tekmo, prav tako je bilo tudi med dvobojem, ko se je s tribun slišalo žvižganje albanskim nogometašem, slednji pa so zadetka proslavili tako, da so z rokami oponašali orla in na ta način provocirali srbske navijače.


No, zaradi omenjenih stvari ozračje ni bilo naelektreno samo v Rusiji, temveč tudi drugod. Iz švicarskega Züricha poročajo o spopadu Albance in Srbov, ki so se v jutranjih urah stepli na mestnih ulicah.

Albanci so na ulici proslavljali veliko zmago Švice, kar je privedlo do pretepa s Srbi, ki jih v Švici živi kar precej. Zgodilo se je ob četrti uri zjutraj, ko so srbski navijači Albancem vzeli zastavo Kosova in jo skušali zažgati. Albanci jim tega niso pustili, eden izmed njih pa je zastavo uspel dobiti nazaj ter nato pobegnil. Srbsi so tekli za njim, nato pa naleteli na skupino Albancev in prišlo je do množičnega pretepa.

V nastalem kaosu je bilo poškodovanih šest ljudi, med katerimi sta dva ostala v bolnišnici, policija pa poroča o štirih aretiranih osebah, med katerimi so trije Srbi in Albanec.

Članki iz rubrike