profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.03.2018 16:39:02

Selektor Avstrije Foda: Imamo veliko dobrih, inteligentnih igralcev

Selektor avstrijske nogometne reprezentance Franco Foda je nekaj dni pred tekmo z izbrano vrsto Slovenije spregovoril za avstrijsko tiskovno agencijo (APA) in dejal, da bo za prihodnji tekmi, po petkovi tekmi proti Sloveniji se bodo Avstrijci 27. marca pomerili še z Luksemburgom, dal priložnost celotnemu kadru.

Kot poroča APA, je za petkovo tekmo s Slovenijo v Celovcu prodanih že 17.000 vstopnic, tako da je zanimanje, kljub temu da gre za prijateljsko tekmo, veliko. Kot pravi Foda, ima v ekipi veliko dobrih, inteligentnih igralcev, za prihodnji tekmi pa želi dati priložnost vsem v 24-članski reprezentanci.

"Nič lepšega ni za trenerja, če ima široko izbiro," je na današnji novinarski konferenci v Celovcu dejal Foda. Nekaj igralcev je zaradi napornega tekmovalnega vikenda po klubih danes treniralo po prilagojenem programu, med njimi tudi zvezdnik Bayerna David Alaba. "Ekipa je bila zelo osredotočena, skoncentrirana, igralci so se predstavili v dobri luči in skušali izpolniti vse moje ideje," je igralce pohvalil 51-letni strateg.

Pri igralnem sistemu si bo zaenkrat pustil nekaj manevrskega prostora, ena od njih je branilski trikotnik, saj jih bo sproti prilagajal. "Taktična izvedba in pristop k igri bosta enaka. Zmeraj poskušamo pritisniti na nasprotnika, imeti posest žoge, hitro igrati naprej, slediti ciljem," je dejal nekdanji trener Sturma.

Ekipa je pred tekmo s Slovenijo opravila le nekaj treningov, kar Fode ne skrbi. "Prepričan sem, da imamo veliko kakovosti. Imamo zelo dobre, inteligentne igralce, zato menim, da so sposobni v kratkem času uresničiti moje ideje," je dejal Nemec.



Spodbujal bo samoiniciativnost. "Pri igri z žogo imajo moji igralci veliko svobode. Neposredno pred golom je nujna tudi kreativnost," je povedal Foda, ki je vodenje avstrijske ekipe uradno prevzel januarja letos, v pogovorih pa je bil od oktobra lani, ekipo je že vodil novembra.

"Moj cilj je, da na prihodnjih dveh tekmah priložnost dobijo vsi vpoklicani igralci. Preizkušal bom različne stvari, a neodvisno od tega si na obeh tekmah želimo zmagati," je povedal Foda, ki pričakuje predano igro od svojih varovancev, čeprav se zaveda, da gre v prvi meri še vedno za prve stike z reprezentanco. Zato je zaenkrat tudi velik vprašaj, kje Foda v ekipi vidi zvezdnika Bayerna Alabo.

Na prvi tekmi pod njegovim vodstvom novembra proti Urugvaju je 25-letni Alaba manjkal zaradi poškodbe. Bržkone bo zaigral na sredini igrišča, prav tako pa ni izključen niti branilski položaj na levi strani, saj gre za zelo vsestranskega igralca, ki je v avstrijski reprezentanci debitiral leta 2009, star šele 17 let.

Po petkovi tekmi proti Sloveniji se Avstrijci v nedeljo selijo v Luksemburg, potem pa jih čakajo domače tekme proti Rusiji (30. maj), Nemčiji (2. junij) in Braziliji (10. junij).

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike