Mobilna verzija
nu
nu

ROBERT PROSINEČKI razkril SVOJO RESNICO o tem, zakaj je postal selektor BiH, in ne SLOVENIJE

Nekdanji zvezdnik Crvene zvezde, Reala, Barcelone in Olimpije tudi uradno predstavljen.

Robert Prosinečki je bil v soboto v Sarajevu tudi uradno predstavljen kot novi selektor reprezentance Bosne in Hercegovine. "V čast mi je, da sem bil izbran za selektorja. V dveh dneh sem dobil veliko čestitk in upam, da bomo lepo sodelovali na obojestransko zadovoljstvo. Tudi številni igralci so mi namenili čestitko, vendar o imenih ne bom govoril," je uvodoma dejal nekdanji virtuoz, ki se je za vročo klop potegoval z Amarjem Osimom: "Razumem, da so mu bili domači mediji naklonjeni, toda če bomo zmagovali, potem bodo mediji naklonjeni reprezentanci. Rezultat je tisti, ki lahko spremeni celotno podobo."

Zagotovil je, da je neizmerno motiviran. "Ko smo se začeli pogovarjati, sem nemudoma sprejel idejo, da bi se lotil dela. BiH je v vrhu evropskega nogometa in ta motiv je bil ključnega pomena. Slovenije nisem prevzel, ker menim, da ima Bosna in Hercegovina več kakovosti in da je z njo mogoče kaj narediti," je med drugim povedal novi selektor BiH.

Mnenje o primerjavi kakovosti obeh izbranih vrst je kajpada povsem legitimno, a dejstvo je, da Robert Prosinečki naposled vendarle ni bil glavni kandidat za naslednika Srečka Katanca. In po naših informacijah ni zavrnil vodenja Slovenije, temveč je predsednik NZS Radenko Mijatović prednost namenil Tomažu Kavčiču.