stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 07.12.2017 18:39:12

Slovenija v prvem bobnu skupine C lige narodov

Grega Wernig
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo žreb novoustanovljene lige narodov 24. januarja prihodnje leto v švicarski Lozani. Slovenska izbrana vrsta, ki jo bo po novem vodil vodil Tomaž Kavčič, bo januarski žreb pričakala v prvem bobnu skupine C skupaj z Madžarsko, Romunijo in Škotsko.

Možni tekmeci Slovenije iz drugega bobna so Srbija, Grčija, Albanija in Norveška, iz tretjega Črna gora, Izrael, Bolgarija in Finska, iz četrtega pa Ciper, Estonija in Litva. V eni skupini bodo nastopile tri, v treh skupinah pa štiri izbrane vrste. Zmagovalci vseh štirih skupin bodo napredovali v skupino B, zadnjeuvrščene pa bodo nazadovale v skupino D.

V prvem bobnu elitne skupine A lige narodov so Nemčija, Portugalska, Belgija in Španija, v drugem bobnu Francija, Anglija, Švica in Italija, v tretjem pa Poljska, Islandija, Hrvaška in Nizozemska.



V prvem bobnu skupine B so Avstrija, Wales, Rusija in Slovaška, v drugem bobnu Švedska, Ukrajina, Irska in BiH, v tretjem pa Severna Irska, Danska, Češka in Turčija.

V prvem bobnu skupine D so Azerbajdžan, Makedonija, Belorusija in Gruzija, v drugem Armenija, Latvija, Ferski otoki in Luksemburg, v tretjem Kazahstan, Moldavija, Liechtenstein in Malta, v četrtem pa Andora, Kosovo, San Marino in Gibraltar.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike