Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 28.11.2017 18:30:54

POKLON VELIKANU! Rusi so predstavili uradni poster svetovnega prvenstva in presenetili (foto)

Tri dni pred žrebom skupin za svetovno prvenstvo so gostitelji Rusi javnosti predstavili uradni poster tekmovanja. In s svojim izborom navdušili.

Od prvega svetovnega prvenstva - od leta 1930 dalje - ima vsak mundial posebno oblikovan poster, ki se pojavlja vsepovsod in promovira tekmovanje. Rusi so se odločili za retro izvedbo, v ospredje pa postavili svojega nogometnega zvezdnika Leva Jašina, ki je blestel v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Igral je na štirih svetovnih prvenstvih (1958, 1962, 1966 in 1970) in je edini vratar v zgodovini nogometa, ki je osvojil zlato žogo.


Eden najboljših vratarjev vseh časov je osrednja figura postra, snop svetlih žarkov iz krogle, ki je delno žoga, delno pa teritorij Rusije, simbolizira energijo svetovnega prvenstva, zeleni krog predtsavlja nogometna igrišča.

"Jašin je v popolnosti spremenil vlogo vratarja. Po njegovi zaslugi je vratar postal precej pomembnejši igralec v ekipi. Pogosto je pomagal branilcem, dajal je napotke vsem igralcem, spretno je lovil žoge in imel popolno kontrolo. Ponašal se je z odličnim značajem," je o Jašinu povedal Vladimir Ponomarjov, njegov soigralec na svetovnem prvenstvu 1966.

Članki iz rubrike