Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 16.11.2017 10:30:59

V BiH so izbrali: NOV SELEKTOR je nekdanji napadalec BARCELONE. Nekoč komentator NI ŽELEL IZGOVORITI njegovega imena

Znan je naslednik Mehmeda Baždarevića.

Informacija sicer ni uradna, toda mediji v BiH so prepričani, da dvomov o novem selektorju ni več. Mehmeda Baždarevića bo nasledil Meho Kodro, je predlagala strokovna komisija zveze, ki jo sestavljajo Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević in Zvjezdan Misimović. Izvršni odbor krovne organizacije mora to sicer še potrditi, a šlo naj bi zgolj za formalnost, v najožji izbor je prišel še Amar Osim.

Meho Kodro bo drugič sedel na selektorski stolček, reprezentanco je vodil od 5. januarja 2008 do 16. maja 2008, ko je dobil odpoved, ker je nasprotoval prijateljski proti Iranu. Pohvali se lahko z izjemno igralsko kariero. Je legenda Veleža in tudi Real Sociedada, zanimivo pa je, da je za oba kluba odigral 129 tekem. Za mostarsko zasedbo je dosegel 48 golov, za špansko 73. V sezoni 1995/86 je bil prav tako napadalec Barcelone. Odigral je 32 tekem in dosegel 9 golov, najbolj je zablestel na el clasicu, ko je Realu na Camp Nou zabil dva gola.

meho_kodro

To so bili časi, ko je v BiH divjala vojna, sovraštvo pa je bilo takšno, da med prenosom tekme komentator na televiziji Republike Srbske niti enkrat ni izgovoril imena in priimka Meho Kodro. "Gol je dosegel igralec s številko 9 na hrbtu," se je denimo odzval ob obeh zadetkih napadalca katalonskega velikana.

Trenutno Meho Kodro vodi švicarski Servette, kjer je njegov varovanec Dalibor Stevanović, nekdanji slovenski reprezentant bo zdaj torej dobil novega trenerja.

Članki iz rubrike