Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 12.11.2017 08:16:05

Sanje postale resničnost: Nekdanji mladi slovenski reprezentant dočakal tekmo v novi reprezentanci!

26-letni slovenski nogometaš je uspešno zamenjal nogometno državljanstvo.

Lamin Diallo je v preteklosti že zbral nastop za mlado slovensko reprezentanco, za člansko pa bržkone ne bo zaigral nikoli. 26-letni osrednji branilec je namreč uspešno zamenjal nogometno državljanstvo, član slovenskega drugoligaša pa ima od tega tedna pravico nastopa za reprezentanco Gvineje. Slednja se je v soboto v kvalifikacijah za SP 2018 pomerila s Kongom in izgubila s 3:1, a je bilo že pred tekmo jasno, da Rusije ne bo videla. Diallo priložnosti za dokazovanje ni dobil.

26-letni nogometaš ima gvinejsko državljanstvo sicer po očetovi strani, ki je v Slovenijo prišel študirati. Lamin se je rodil leta 1991, prve nogometne korake pa je naredil pri Slovanu. V mlajših letih se je preizkusil tudi v Italiji, nato pa je sledila vrnitev domov, kjer je igral za Domžale, Triglav, Krko in Šenčur. Danes je član slovenskega drugoligaša Ilirije.

Gvineja, ki je na Fifini lestvici na 66. mestu, dve mesti pred Slovenijo, ni še nikoli nastopila na mundialu. Vseeno gre za zelo solidno zasedbo, ki je denimo junija v kvalifikacijah za afriški pokal narodov 2019 v gosteh premagala močno Slonokoščeno obalo. Največja, lahko bi rekli tudi edina zvezda reprezentance je sicer Naby Keita, nogometaš nemškega Leipziga, ki bo poleti za 70 milijonov evrov prestopil v Liverpool, a da bo Diallo zaigral s sijajnim vezistom, bo moral še malce počakati. Keita je namreč na predhodni tekmi prejel rdeči karton. Morda pa bo že marca, ko se bodo nadaljevale že omenjene kvalifikacije za afriški pokal narodov.

Značke: lamin, diallo, gvineja

Članki iz rubrike