profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
6 16.10.2017 14:40:56

Na Reki je ZAVRŠALO! Ali Kek odhaja, da bi prevzel SLOVENIJO!? Štajerski strateg odgovarja: ZELO mi je NEPRIJETNO!

Drago Wernig - TAKA
Do konca koledarskega leta naj bi Slovenija po besedah predsednika NZS Radenka Mijatovića dobila novega selektorja nogometne reprezentance.

Zaenkrat je jasno to, da sta znani imeni dveh kandidatov, ki se bosta prav gotovo udeležili pogovora s prvim možem nogometne zveze, Radenkom Mijatovićem. To sta potrdila tako Robert Prosinečki kot tudi Matjaž Kek. Štajerski strateg, ki sedi na klopi Rijeke je najbolj vroči kandidat, vsaj če pogledamo najrazličnejše ankete in javna mnenja nogometnih navdušencev, glede na njegove zadnje uspehe na klopi hrvaškega prvaka pa je tudi logično, da se njegovo ime pojavlja v ožjem izboru za selektorja.

Je pa vg zadnjih dneh završalo na Kvarnerju, saj se mnogi navijači bojijo, da bi lahko Rijeka ostala brez trenerja, ki je spisal najlepšo pravljico v klubski zgodovini. "Možnost prevzema slovenske reprezentance je tako postala stalnica na vseh druženjih s hrvaško sedmo silo. "Mediji in nogometna zveza so začeli iskati naslednika Srečka Katanca in moje ime se pogosto pojavlja. Izjave sem dal zato, da bi se iognil špekulacijam in teorijam. Miren sem, ker imam trdno pogodbo z Rijeko, ki je bila nedolgo tega podpisana. Pogovarjal sem se tudi z Miškovićem, ljudem okrog sebe razložil, kakšna je situacija in ne bi dovolil tega, da bi špekulirali z mojim imenom. Za slovenske medije sem rekel, da me je predsednik zveze poklical in ostalo je pri tem. Imam takšno pogodbo, da morajo za vse vprašati Rijeko. Klavzule obstajajo ravno zaradi tega, da bi se izognili situacijam, kot so Crvenaa zvezda, reprezentanci Hrvaške, Slovenije ..." je Kek povedal za hrvaške medije. 

Kek pa je razkril, da mu tako veliko zanimanje in ves prah, ki se je dvignil okrog njega, niti malo ne godi: "Ni mi prijetno. Mnogim bi godilo to, da se ljudje zanimajo zate, toda jaz sem pri Rijeki zadovoljen, imam trdno pogodbo, trden dogovor z Miškovićem." Kaj pa lahko pričakujemo od njegovega pogovora s predsednikom NZS? "Ko je poklical predsednik zveze tvoje države, sem rekel, da bom pomagal v kakršni koli obliki, Slovenija že dolgo ni bila na velikem tekmovanj. Zato želi nove kvalifikacije začeti pripravljena in z močmi, ki dajejo upanje za uvrstitev na veliko tekmovanje."

Članki iz rubrike