stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
5 07.09.2017 08:31:28

Kakšen ŠKANDAL! Tekmo kvalifikacij za SP bodo morali ponavljati zaradi BIZARNE enajstmetrovke! (video)

Nogometaši Južnoafriške republike in Senegala bodo prisiljeni znova odigrati tekmo v okviru afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto v Rusiji.

Fifa je ukazala ponovitev tekme zaradi tega, ker delivec pravice na tekmi ni sodil pošteno oziroma je bil podkupljen. Razlog za ponovitev tekme je zdaj suspendirani ganski nogometni sodnik Joseph Lamptey, za katerega se je izkazalo, da je imel povezave z ilegalnimi športnimi stavnicami ter da je priredil izid tekme. Ekipi sta kvalifikacijsko tekmo odigrali lani novembra, slavila je ekipa JAR z 2:1, potem ko je sodnik dosodil sporno enajstmetrovko zaradi neobstoječega prekrška, češ da se je eden od ganskih nogometašev žoge dotaknil z roko, kar pa se ni zgodilo.

Afriška nogometna zveza (Caf) je sodniku zaradi nepoštene prakse za tri mesece odvzela sodniško licenco. Primer se je znašel tudi pod drobnogledom krovne svetovne nogometne organizacije Fifa, ki je sodniku dosmrtno prepovedala opravljanje dejavnosti v nogometu. Mednarodno športno arbitražno razsodišče v Lozani je zavrnilo pritožbo in potrdilo odločitev Fife, da je delivec pravice na tekmi priredil izid po svoji meri. Fifa bo zato ponovila tekmo, ki bo najverjetneje novembra.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike