Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
48 03.09.2017 18:29:34

Je Srečko Katanec dokončno izgubil kompas? Pred tekmo z Litvo je novinarje PROVOCIRAL s TEM vprašanjem!

Grega Wernig
Slovenski selektor Srečko Katanec po porazu s Slovaško ne more iz svoje kože. Znova išče sovražnike v novinarjih, znova je stopil v svoj obrambni gard.

In tako je na novinarski konferenci pred tekmo med Slovenijo in Litvo, ki bo jutri na Stožicah in na kateri lahko Slovenci še ohranijo vsaj teoretične možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo, znova stresal nekatere izjave, ki jih marsikdo ni razumel. 

Med drugim je recimo postavil provokativno vprašanje o - Italijanih! Ki so včeraj z 0:3 izgubili na kvalifikacijski tekmi s Španijo v Madridu. "Trenutki niso pravi, jutri imamo tekmo z Litvo, tekmo s Slovaško morajo fantje odmisliti. Treba je igrati, priti ven, se zabavati ... Naša volja je prisotna, popolnoma sem miren, ni niti odstotka nervoze," je dejal Katanec, nato pa je sledilo vprašanje: "Lahko pa vas vprašam, kako so bili včeraj videti Italijani. Sploh niso imeli volje, niso tekli," je cinično pripomnil Katanec, v slogu, češ, kaj nas kritizirate za poraz proti Slovaški, ko pa je recimo nogometna velesila Italija visoko izgubila v Španiji. 

"To je vse stvar analiz, pustimo jih za čas po kvalifikacijah. Imamo kup težav in iz fantov želimo zvabiti najboljše. Ko sem prišel v reprezentanco, smo že takrat vedeli, da bodo težave, da prihaja tranzicija in da za čas, ko se bo ta še dogajala, nimamo stalnih desetih igralcev v reprezentanci, ki bi konstantno igrali v klubih, eden se poškoduje, drugi ne igra," je nadaljeval v svojem slogu Katanec. 

"Zakaj koga kličem in zakaj koga ne, so banalne zadeve. Zdaj imamo tekmo z Litvo. Mislil sem, da bodo fantje v slabšem stanju. V rokah ljudi je, da jim pridejo pomagat. Pred dvema dnevoma je bil na Slovaškem poln stadion, ustvarja se dodaten pritisk in še kaj drugega pride zraven. To je na kratko to," je še nadaljeval slovenski selektor. In končal: "Od fantov ne pričakujem rezultata, želim, da dajo v danem trenutku najboljše, ali bo to dovolj, pa ne vem, to je v njihovih rokah, ni odvisno od mene. Litva je kompaktna, branila se bo, prežala na protinapade. Biti bomo morali skoncentrirani, da ne bo napak, pokazati borbo, samozavest ob žogi, več igralcev v napadu."

Članki iz rubrike