boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Jure Bohorič in Dejan Mitrović
Jure Bohorič in Dejan Mitrović
3 30.08.2017 08:13:47

Mitja Viler (tako kot vedno) brez dlake na jeziku: Ne, ne želim se hvaliti, da sem igral z Ronaldom, želim ...

Grega Wernig
V tem trenutku je verjetno celo najbolj vroč nogometaš Maribora in morda celo najbolj vroč nogometaš slovenski lige. Mitja Viler je prejšnji torek postal velik junak vijoličastih, s svojim zadetkom je Štajercem še tretjič prinesel skupinski del lige prvakov.

In sledila je še dodatna nagrada. Vpoklic v izbrano vrsto, kamor se Primorec vrača po treh letih odsotnosti. Z levim bočnim branilcem, ki je znan kot sogovornik brez dlake na jeziku, smo se pogovarjali o številnih temah, v ospredju pa so bile jasno tri: reprezentanca, Maribor in liga prvakov.


V nedeljo smo se videli na Stožicah, tokrat se srečujemo v nacionalnem centru slovenske reprezentance. Po dolgem obdobju ste znova član izbrane vrste. Kakšen je občutek?

Poskušam se dokazati na vsaki tekmi, na vsakem treningu, med vsakimi pripravami. Morda sem vpoklic v zadnjih treh letih, ko me ni bilo zraven, pričakoval že kaj prej, ampak nisem nikdar obupal. Po tekmi s Hapoelom Be’er Shevo sem rekel svojim bližnjim, da pričakujem vpoklic. Če ga ne bi bilo, nič hudega, ker je za menoj lepo poletje, lepa zgodba. Reprezentanca pa je še ena obveza, velika čast.

Pravite, da niste bili presenečeni nad vpoklicem. Kako ste sploh izvedeli zanj? Vas je selektor kaj prej poklical, ste se slišali kaj z njim?

Ne, v četrtek zjutraj sem bil na kavi. Ker sem aktiven, spremljam te stvari, zato sem točno vedel, kdaj pride vpoklic. Kot rečeno, pričakoval sem ga. Rekel sem ženi in prijatelju, da ga pričakujem. Faks pride vedno v klub. Kakšno uro pred 12. sem jima rekel, da me bo verjetno kdo klical. In klubski piarovec mi je poslal SMS sporočilo z vsebino »čestitke«. Malo sem se naredil Francoza in vprašal, zakaj. No, v bistvu res nisem vedel zakaj. Dejal mi je, da sem vpoklican v reprezentanco, tako da super.

Prej ste omenili, da je vaše edino razočaranje v karieri, da nimate reprezentančnega nastopa. Kaj pa tujina? Izven Slovenije se še niste preizkusili.

Tujina je posebna zgodba. Zame je tujina že Maribor. Naj razložim. Ko pridejo tujci ali pa ko se slovenski igralci vrnejo iz tujine, pravijo, da ne morejo verjeti, kako je Maribor organiziran. Zdaj je v klub prišel Billong, ki je dal precej stvari v svoji karieri skozi in mi je dejal, da ne more verjeti, koliko se trenira v Mariboru, kakšna je tukaj organizacija. Zaradi takšnih pogojev, kot jih ima Maribor, je tako zelo uspešen v Evropi.

Kako vi vidite letošnjo ligo prvakov? Kaj lahko doseže Maribor?

Ko sta ostali skupini E in H, so bili vsi mlajši igralci žalostni, ker so želeli igrati z Realom, Borussio. Ko na začetku pomisliš, se ti zdi super, da boš igral z Realom. Toda na dolgi rok … Ljudje bi te »nakantali«, izgubil bi samozavest, izgubil bi veliko moči. Kaj bi odnesel iz te lige prvakov? Da boš čez deset let lahko rekel, da si igral proti Cristianu. Mi imamo tekmovalne ambicije. V našem klubu bomo ne glede na to, kdo je tekmec, vedno videli svojo priložnost. Že proti Spartaku vidimo lepo priložnost za kakšno točko. Za naprej pa … bomo videli.

CELOTEN INTERVJU Z MITJO VILERJEM SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike