Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 26.06.2017 21:56:41

Slovaškemu premierju prekipelo, Aleksandru Čeferinu sporoča: Naredite kaj! To je farsa!

Nikola Miljković
Na Poljskem poteka evropsko prvenstvo do 21 let.

Konačn je prvi del, v torek bosta na sporedu oba polfinalna obračuna, v prvem se bosta pomerila Anglija in Nemčija, v drugem Španija in Italija. Nemčija in Italija pa sta tisti reprezentanci, zaradi katerih se te dni zelo razburjajo na Slovaškem. Zadeve so šle tako daleč, da se je oglasil sam predsednik vlade Robert Fico.

Za kaj gre? Slovaki so jezni na Nemce in Italijane, češ, da so se ti v zadnjem krogu prvega dela dogovorili za minimalno zmago azzurrov, s katero sta napredovali obe reprezentanci, Nemci v tem primeru kot najboljša drugouvrščena ekipa, kratko pa je zaradi tega potegnila Slovaška, ki je bila v drugi skupini. Ekipi naj bi nalašč zadrževali žogo, bili pasivni, skratka počeli nekaj podobnega, kot so na svetovnem prvenstvu leta 1982 Nemci in Avstrijci, kratko pa takrat potegnili Alžirci.



Prav na to tekmo je spomnil tudi slovaški premier Fico v odprtem pismu predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu. "Pasivna taktika zavlačevanja nima nobene zveze s 'fair-playom'. Naši nogometaši so s športnega vidika naredili vse, kar so lahko, da bi prišli v naslednji krog tekmovanja, niso pa računali na farso, ki so jo pripravili nogometaši iz razvitih nogometnih držav Italije in Nemčije.," je kritiziral Fico, ki od Čeferina zahteva, da povleče poteze, ki bodo v prihodnje onemogočale kaj podobnega.

Pred Ficom je tudi selektor slovaške ekipe do 21 let ostro udaril po tekmecih. "To, kar so pokazali Nemci in Italijani, je velika sramota. Zelo sem razočaran, tako kot vsi drugi."

Članki iz rubrike