Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 13.06.2017 10:06:56

Revolucija? Argentinski selektor bo preizkusil nov igralni sistem

Reuters
Novi argentinski selektor Jorge Sampaoli je znan kot posebnež.

Po imenovanju je izbrano vrsto vodil na eni tekmi, na prijateljskem obračunu z Brazilijo se je veselil zmage z rezultatom 1:0. Danes zgodaj popoldan po srednjeevropskem času Argentino čaka še prijateljska tekma s Singapurjem in na tem srečanju naj bi Sampaoli preizkusil igralni sistem, ki je vse prej kot običajen.

Večkrat slišimo, kako se trenerji znajdejo v precepu, ko razmišljajo, ali v branilsko vrsto postaviti tri ali štiri može. Čeprav se mogoče ne zdi, je razlika med njima zelo velika, saj v vsakem vladajo različne zakonitosti.

Sampaoli se je v zgoraj omenjenem obračunu z Brazilijo odločil na igrišče postaviti tri branilce, kar se je izkazalo za uspešno, saj veliki rivali niso niti enkrat zatresli argentinske mreže. No, danes naj bi 57-letni strokovnjak naredil novo spremembo.



Drastično naj bi posegel v branilsko vrsto in ji vzel še enega člana. Da, prav ste prebrali, odločil se je, da bo proti Singapurju nastopil s samo dvema branilcema. Tako naj bi fante na igrišču razporedil v sistem 2-3-4-1.

Res je, da Argentinci igrajo s Singapurjem, ki ne velja za reprezentanco vrhunske kakovosti, in zato poizkus niti ne bo predstavljal nekega večjega tveganja, toda vseeno je sistem s samo dvema igralcema v zadnji vrsti milo rečeno čuden. Na drugi strani pa bi dvoboj prav zaradi te posebnosti lahko postal še nekoliko zanimivejši, tako za strokovnjake kot za vse ostale ljubitelje nogometa.

Vlogo osrednjih branilcev bosta odigrala Federico Fazio (Roma) in Emanuel Mammana (Lyon), Argentinci bodo nastopili brez Lionela Messija in Goznala Higuaina.

Članki iz rubrike