profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.06.2017 07:58:27

Hrvaška na nogah: Kako so nas lahko premagali Islandci!? (video)

Reuters
Zadnji dan 6. kroga kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2018 so favoriti večinoma upravičili svoje vloge, svoje navijače so razočarali le Hrvati, ki so z 0:1 izgubili v gosteh pri sicer čvrstih Islandcih.

Sploh prvo zmago Islandcev nad Hrvati je domači ekipi, ki je bila v tekmi brez večjih priložnosti več kot enakovreden tekmec Hrvatom, priboril Hordur Bjorvin Magnusson, ki je v 90. minuti malce srečno zadel z glavo oziroma ramenom po podaji iz kota.

Islandci so se tako točkovno izenačili z doslej vodilno Hrvaško (13), da pa bo tudi nadaljevanje kvalifikacij še kako zanimivo v skupini I, pa sta z zmagama poskrbeli še Turčija v Skadru proti Kosovu s 4:1 in Ukrajina v Tampereju proti Finski z 2:1. Obe namreč za vodilnima zaostajata le dve točki.

V skupini D sta s po 12 točkami na vrhu Srbija in Irska. Srbi so v Beogradu igrali 1:1 z Walesom. Slednji je povedel v prvem polčasu po enajstmetrovki Aarona Ramseyja, Srbi pa so izenačili z golom Aleksandra Mitrovića v 74. minuti.



Irci pa so bili dolgo časa na pragu domačega poraza proti Avstriji, ki je povedla v 31. minuti prek Martina Hintereggerja, a je prvi poraz irskega selektorja Martina O'Neilla na domačem igrišču preprečil Jonathan Walters v 85. minuti. Dvoboj dna skupine med Moldavijo in Gruzijo se je končal z 2:2.

V skupini G pa imata lepo prednost pred zasledovalci Španija in Italija, ki sta doslej zbrali po 16 točk, Albanija in Izrael jih imata sedem manj. Španci so v Skopju premagali Makedonijo z 2:1, potem ko sta že v prvem polčasu zadela David Silva in Diego Costa.

Italijani pa so pričakovano visoko ugnali Liechtenstein, končni izid v igri mačke z mišjo je bil 5:0. Lorenzo Insigne je zadel v prvem polčasu, Andrea Belotti, Eder, Federico Bernardeschi in Manolo Gabbiadini pa v drugem. Izrael je doma izgubil z 0:3 proti Albancem, pri katerih je dva gola v prvem polčasu dosegel Armando Sadiku.

Značke: nogomet, kvalifikacije, sp

Članki iz rubrike