testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 10.06.2017 07:51:16

Švedi dobili obračun s Francijo

Derbi petkovega dela nogometnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 med Švedsko in Francijo so v Stockholmu dobili Skandinavci z 2:1. S tem so prevzeli tudi vodstvo v skupini A.

Švedi so do zmage proti Francozom prišli v izdihljajih tekme, ko je francoski vratar Hugo Lloris naredil napako. Šel je iz svojih vrat, preigraval in nato žogo podal na sredino igrišča, a le do Ole Toivonena, ki je s polovice igrišča žogo poslal v prazno mrežo.

Že v prvem polčasu je za Francoze zadel Olivier Giroud, za Švede pa Jimmy Durmaz. Švedi in Francozi imajo po 13 točk, tri manj pa imajo po današnji zmagi proti Luksemburgu s 5:0 Nizozemci. Četrtouvrščeni Bolgari imajo devet točk, potem ko so danes izgubili v Belorusiji z 1:2.



V skupini B je za presenečenje večera poskrbela Andora, ki je z 1:0 premagala tretjeuvrščeno Madžarsko. Andorci so zdaj na petem mestu, zadnji pa so Latvijci, ki so z 0:3 izgubili proti drugouvrščenim Portugalcem, pri katerih je Cristiano Ronaldo dosegel dva zadetka. Vodilna Švica, ki je še šestič slavila, je z goloma Xherdana Shaqirija in Granita Xhake zmagala na Ferskih otokih.

V skupini H pa je vodilna Belgija z 2:0 zmagala v Estoniji po golih Driesa Mertensa in Nacerja Chadlija. Drugouvrščeni Grki in tretjeuvrščena ekipa BiH sta se v Zenici razšli z 0:0, Ciper pa se je veselil treh točk in zmage z 2:1 v gosteh pri Gibraltarju.

Značke: nogomet, kvalifikacije, sp

Članki iz rubrike