Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

muk
muk
0 09.05.2017 11:43:42

Nizozemci imajo novega/starega selektorja

Profimedia
Dick Advocaat bo še tretjič sedel na vročo nizozemsko klop in tega velikana, ki v zadnjih letih tava v megli, poskušal vrniti na pota stare slave.

Advocaatu, ki bo septembra dopolnil že 70 let, je Oranje vodil že v letih 1992–1994 in 2002–2004, v tretjem mandatu pa mu bo pomagal legendarni Ruud Gullit. Brez dvoma ju čaka težko delo, v skupini A Nizozemci trenutno zasedajo šele četrto mesto in jih ob Francozih, Švedih ter Bolgarih čaka zahtevna naloga, če želijo videti Rusijo.

TOTALNI NOGOMET POSTAL TOTALNO SRANJE
Danes so namreč Nizozemci 32. na Fifini lestvici, ukleščeni med Madžarsko in Kamerunom, pred slabimi šestimi leti pa so bili prvi. Kot Leteči Holandec oziroma De Vliegende Hollander, tista legendarna ladja duhov, izgubljeni pljujejo nekje po brezkončnem nogometnem oceanu. Oče totalnega nogometa Rinus Michels in njegov posvojeni sin Johan Cruyff se najbrž obračata v grobu, zardevata tam gori, ko spremljata, kaj se dogaja tu doli. Nekoč so bili velikani, nekoč so bili avantgarda, danes so na eni najnižjih točk v svoji zgodovini ter na neki avtocesti, da po lanskem Euru izpustijo še drugo veliko tekmovanje zapored. Highway to hell od avstralskih rokerjev AC/DC je postala neuradna himna nizozemske reprezentance.


Lani jih ni bilo v Franciji, čeprav je bilo tam skoraj pol Evrope, kvalifikacije za Euro so končali šele na četrtem mestu, za Češko, Islandijo in Turčijo. Osvojili so zgolj 13 točk ali devet manj od Češke, sedem manj od Islandije ... Islandije ... In ko so mislili, da prav dosti niže ne morejo pasti, so prišle kvalifikacije za SP 2018 in je prišlo gostovanje pri še eni nekdanji nogometni sili. Bolgarija, ki tudi sama tava v gosti megli in nikakor ne najde nazaj na pota stare slave, jim je konec marca odčitala lekcijo in Danny Blind se je moral posloviti.

Ena bolj neposrečenih epizod v zadnjem času se je končala po slabih dveh letih, Blindu ni uspelo prebuditi speče princeske, ki jo je sicer v globok spanec zazibal že njegov predhodnik Guus Hiddink. Zdaj bo poskusil Advocaat.

Advocaat je sicer trenutno tudi trener turškega Fenerbahčeja, kjer bo ostal do konca sezone. Advocaat ima sicer pogodbo s Fenerjem do 1. junija, vendar naj bi ga bili Turki pripravljeni izpustiti prej, da bi lahko Nizozemce vodil že 31. maja na pripravljalni tekmi proti Maroku.

Članki iz rubrike