Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.04.2017 17:27:46

Prek spleta prodali že 211.745 vstopnic za pokal konfederacij

Za generalko pred nogometnim svetovnim prvenstvom, pokalom konfederacij, ki bo od 17. junija do 4. julija v Rusiji, vlada veliko zanimanje. V prvih dveh delih javnega dela prodaje so po podatkih Mednarodne nogometne zveze (Fifa) prodali 211.745 vstopnic. Vsega skupaj bo na voljo navijačem in javnosti 695.000 vstopnic.

Pokal konfederacij, ki poteka leto pred mundialom, bo potekal na štirih stadionih v Rusiji, moskovskem stadionu Spartak, stadionu v Sankt Peterburgu, olimpijskem stadionu Fišt v Sočiju ter areni Kazan v Kazanu. Sklepni del javne prodaje vstopnic se bo začel 19. aprila.


Na turnirju se bodo merili svetovni prvak, celinski šampioni in gostiteljica pokala: Rusija, Nemčija, Čile, Avstralija, Mehika, Portugalska, Nova Zelandija in Kamerun. V skupini A bodo igrali Rusija, Portugalska, Mehiko in Nova Zelandija, medtem ko se bodo v skupini B merile reprezentance Nemčije, Čila, Avstralije in Kameruna.

Ob tem so navijači v prvem delu prodaje pokupili tudi 48.504 vstopnic, ki so bile v predprodaji na voljo s plačilom s kreditno kartico Visa, družbe Fifine pokroviteljice. V izjavi za javnost je Fifa opozorila tudi za precejšnje čezmorsko zanimanje, tako so kar 7111 vstopnic pokupili navijači iz Čila. Večji del vstopnic so pokupili ruski nogometni navdušenci.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike