Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
46 31.03.2017 11:28:34

Šokantne besede Katančevih 'vračev': Poglejte, po kakšni logiki deluje reprezentanca!

Nikola Miljković
Slovenski selektor Srečko Katanec prisega na metode komplementarne energijske medicine, s katero se spoznavajo tudi slovenski reprezentanti po zaslugah zakoncev Rupert.

Srečko Katanec dolgo časa o temi zakoncev Rupert, ki so ju mnogi označili za 'Katančeva vrača' ni želel razlagati, odprl se je šele pred zadnjim reprezentančnim zborom, ko je Slovenija izgubila na Škotskem.

Zdaj sta za Dnevnik Matjaž in Alenka Rupert pojasnila, kakšno je njuno sodelovanje s slovensko nogometno reprezentanco, njune besede pa bodo zagotovo med tiste, ki jim komplementarna energijska medicina ni blizu, zasejale novo seme dvoma. S tem pa se seveda pojavljajo tudi novi dvomi v metode Srečka Katanca. 

"O učinkih težko sodimo, saj gre po razlagi metode za individualni osebnostni napredek, ki pa je stvar posameznika," so recimo na delovanje zakoncev Rupret za Dnevnik sporočili iz NZS, kjer niso želeli povedati, koliko jih stane angažiranje omenjenega para, o denarju pa nista želela razpredati niti zakonca. " Je to sploh pomembno?" 

rupert nm
Nikola Miljković

Zagotavljata, da je njuna metoda merljiva: "Metoda vključuje pregled elektromagnetnega polja. Vsak človeški organ ima svoje polje, ki vibrira s frekvencami. Po pregledu ugotoviva nepravilnosti, ki so lahko povezane z različnimi strahovi in stiskami. Enega od igralcev je bilo strah avtoritete, zato mu je bilo treba pomagati, da se je sprostil, da je lahko pokazal svoje znanje in talent. Selektor Katanec je že pred leti opazil, da so nekateri igralci v krču, zato naju je prosil, da bi jim pomagala, da bi začutili notranji mir. Metoda je merljiva, zato so ugotovitve natančne. Sva učenca vrhunskih učiteljev meditativnih tehnik v svetovnem merilu." 

Alenka Rupert je govorila o porazu Slovenije na Škotskem. "Človek bi naredil vse, da bi bilo drugače, a takšno je življenje. Kaj pa so zmage in porazi proti večnosti! Ko sem po tekmi v Glasgowu pri igralcih videla bolečino in žalost, sem jih kar objela. Začutila sem, kako jim je bilo hudo. Včasih beseda ni dovolj, ampak te dvigne šele dotik," pravi Rupertova, in dodaja: "V tem trenutku elektromagnetno polje reprezentance ni slabo. V nedeljo je imela Škotska agilnejše in agresivnejše polje. To lahko vidiva in opozoriva na stanje, vendar nanj ne moreva vplivati."

Dotaknila pa sta se tudi primerjave med slovenskimi reprezentanti in Lionelom Messijem: " S soprogom vsak dan meditirava po več ur in s tem ohranjava notranji mir glede na količino stresa. Že 25 minut energijskih vaj na dan lahko naredi čudežen rezultat. Za primerjavo – Lionel Messi ima po energijskih meritvah 82-odstotno koncentracijo, slovenski reprezentanti pa med 45 in 55 odstotki." 

Celoten intervju si lahko preberete na tej povezavi

Članki iz rubrike