900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.03.2017 08:06:26

Španci boljši od Francozov, Hrvate odpihnili Estonci

Reuters
Po koncu marčevskega kvalifikacijskega termina za SP 2018 so nekatere nogometne reprezentance akcijo podaljšale še za prijateljske tekme. Med bolj zanimivimi današnjimi so bile v Parizu, Amsterdamu in Sočiju, zmagali pa sta Španija in Italija, Rusija ter Belgija sta igrali neodločeno. Hrvaška pa je z 0:3 izgubila z Estonijo.

Hrvaška je nekoliko presenetljivo visoko izgubila v Tallinnu, Hrvati so se po tekmi pritoževali nad zelo slabimi razmerami na igrišču. Izgubili pa so z doslej najslabše uvrščeno ekipo na lestvici Fife (Estonci so le 119.), obenem pa prejeli gol že v prvi minuti, kar je najhitreje prejeti gol Hrvaške na uradnih tekmah po 19 letih.

Rusija, gostiteljica naslednjega mundiala, je igrala z Belgijo. Ta se je v kvalifikacijah pred dnevi rešila ob koncu tekme z 1:1 proti Grčiji, tudi tokrat pa so ostali pri delitvi točk. Zapravili so vodstvo, saj so ob polčasu vodili s 3:1, Rusi pa so na prvi uradni tekmi na bodočem stadionu za SP Fišt Arena v olimpijskem Sočiju prišli do izenačenja 3:3 v sodnikovem dodatku z zadetkom Aleksandra Buharova.


V Amsterdamu se je Nizozemska, ki jo je po kvalifikacijskem porazu v Bolgariji moral zapustiti selektor Danny Blind, predstavila v precej podobni luči. Gostila je Italijo, nazadnje pa se tudi pod taktirko dosedanjega pomočnika Freda Grima ni mogla izogniti porazu. Alessio Romagnoli je sicer z avtogolom poskrbel za vodstvo domačih, Eder je nato že v naslednji minuti izenačil, Leonardo Bonucci pa zagotovil zmago z 2:1.

Portugalci so gostili Švede, obe ekipi sta bili v kvalifikacijah zelo učinkoviti, tokrat pa je bil končni izid 2:3. En gol je dosegel domači zvezdnik Cristiano Ronaldo, tri pa nato Švedi; Andreas Granqvist avtogol v prvem polčasu, z dvema goloma v pravo mrežo pa je za neodločen izid v nadaljevanju poskrbel Viktor Claesson. Ko se je že zdelo, da bo končni izid 2:2, je Švedom uslugo vrnil Joao Cancelo za avtogolom v 93. minuti.

Francija je gostila Španijo, ki je do zmage prišla v drugem polčasu, David Silva in Gerard Deloufeu sta zadela za končnih 2:0 za goste.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike