900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
3 27.03.2017 15:08:26

Nekdanji zvezdnik Olimpije "ukradel" igralca in razbesnel Nemčijo

Arsen Perić
Robert Prosinečki se je znašel sredi škandala.

Nemški Bild namreč poroča o škandalu, ki je pretresel Nemčijo, v njega pa je posredno vpleten tudi Robert Prosinečki. Nekdanji zvezdnik hrvaškega nogometa, ki je nekoč nosil tudi dres Olimpije, je zdaj selektor Azerbajdžana, skupaj z vodstvom azerbajdžanske reprezentance pa je po besedah nemškega časnika "ukradel" nemškega dragulja. 

Renato Dadashov je 17-letni nogometaš, ki je v mlajših selekcijah nosil dres Nemčije, nase pa je opozoril lani, ko je bil eden izmed najboljših nogometašev evropskega kadetskega prvenstva. Dadashov je trenutno član mladinske selekcije Eintrachta iz Frankfurta, kamor se je vrnil po neuspešni epizodi v Leipzigu (kjer so mu obljubili 10-krat večjo plačo). 


In ker gre za velikega talenta, za katerega je slišal tudi že članski nemški selektor Joachim Löw, je v Nemčiji izbruhnila afera, kajti Dadashov se je odločil, da zamenja nogometno državljanstvo. Bild pa trdi, da je najstnik to storil po tem, ko mu je azerbajdžanska zveza plačala kar milijon evrov. 

Dadashov starejši brat Rufat je v preteklosti že nosil dres azerbajdžanske reprezentance, mnogi pa so pričakovali, da bo Renato za Azerbajdžan debitiral na zadnji tekmi te reprezentance, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ko je bil tekmec Azerbajdžana prav Nemčija. A to se ni zgodilo.

"Renato Dadashov je zelo dober igralec, vendar ne verjamem zgodbi, da mu je azerbajdžanska nogometna zveza dala milijon, da bi zaigral za njihovo reprezentanco," je po tekmi z Azerbajdžanom vse skupaj pokomentiral Joachim Löw.

Članki iz rubrike