900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 24.03.2017 23:43:59

Maksimir slavil, Srbija = Tadić, Vinčić prekinil tekmo v Italiji (video)

Slovenski delivci pravice so imeli v Palermu kar nekaj dela.

Hrvaška reprezentanca je naredila nov velik korak proti svetovnemu prvenstvu v Rusiji. Izbranci selektorja Anteja Čačića, ki bo na klopi ognjenih ostal vse do Eura 2020, so na maksimirskem stadionu z 1:0 ugnali Ukrajino in s četrto zmago ostajajo na vrhu skupine I.

Tekma je bila za gostitelje nekaj posebnega. Po kar nekaj preizkušnjah brez gledalcev zaradi kazni, so bile tribune znova nabito polne. "Leto in pol sem živel v virtualnem svetu, v katerem je reprezentanca osovražena, ampak polne tribune so dokaz, da imajo ljudje radi to ekipo. In hrvaško reprezentanco," je z zadovoljstvom v glasu pripovedoval uspešni hrvaški selektor, ki je nekoč sedel na mariborski klopi.

hrvaska re
Reuters
Trenutek odločitve se je zgodil v 38. minuti, ko je Luka Modrić podal na rob kazenskega prostora, Ivan Rakitič jo je s petko poslal proti vratom, kjer jo je sprejel Nikola Kalinić, napadalec Fiorentine se je odlično odzval in z natančnim strelom poskrbel za veselje gostiteljev. Ter zmago. Hrvati so imeli še nekaj priložnosti, Mario Mandžukić je v 15. minuti zadel vratnico, a tudi Ukrajinci so pod vodstvom Andrija Ševčenka nekajkrat zapretili in dokazali, da so kakovostna reprezentanca. Islandci so v gosteh z 2:1 premagali Kosovo, Turčija je bila pred svojimi navijači uspešnejša od Finske.

IZJEMNI DUŠAN TADIĆ

Srbi so v Gruziji upravičili vlogo favorita, a so do uspeha prišli težje, kot bi lahko sklepali po končnem izidu 1:3. Gostitelji so povedli in bi lahko prednost tudi povišali, toda namesto tega so gostje v izdihljajih prvega polčasa izenačili, z bele točke je bil uspešen Dušan Tadić. V nadaljevanju pa se je izkazal še z dvema podajama, v polno sta zadela Aleksandar Mitrović in Mijat Gačinović. Številke Dušana Tadića, ki brani barve Southamptona, so zares izjemne. V dozdajšnjem delu kvalifikacij se je štirikrat vpisal med strelce in prispeval sedem asistenc, do zdaj ni sodeloval le pri enem golu srbske izbrane vrste. Na preostalih tekmah v skupini D je Avstrija na Dunaju z 2:0 ugnala Moldavijo, Irska in Wales sta se razšla brez golov.

ALBANCI RAZGRAJALI V PALERMU

V skupini D, so Španci prepričljivo s 4:1 ugnali Izraelce, Italija ni dovolila presenečenja v obračunu z Albanijo. Zahodni sosedi so v Palermu slavili z 2:0, Gianluigi Buffon je odigral tisočo tekmo v karieri, na Siciliji pa so za nekaj kaosa poskrbeli gostujoči navijači, ki so na igrišče zmetali bakle in slovenski sodnik Slavko Vinčić je bil primoran dvoboj prekiniti za deset minut, dokler se dim ni razkadil. Makedonija je gostovala v Vaduzu in se proti Liechtensteinu veselila prve zmage v dozdajšnjem delu kvalifikacij.

Članki iz rubrike