Mobilna verzija
gv
gv

Katanec razkril seznam: Dva novinca iz Domžal

Srečko Katanec
Grega Wernig

Slovenski selektor Srečko Katanec je razkril seznam za Škotsko.

Iz slovenske lige so sicer vabilo dobili Domžalčana Matija Širok in Žan Majer ter Mariborčan Milivoje Novaković, ne pa njegov soigralec in prvi strelec lige Luka Zahović. Znova pa je na seznamu tudi Kevin Kampl iz Bayerja Leverkusna, ki je manjkal na nekaterih zadnjih akcijah, za Radio Slovenija pa je včeraj potrdil, da bo tokrat prišel na zbor.

Reprezentanci sta se nazadnje merili na prijateljski tekmi v Kopru leta 2012, ko sta se razšli z 1:1. Sicer pa sta igrali še v kvalifikacijah za SP 2006, Slovenci so doma izgubili z 0:3, v gosteh pa igrali 0:0.

Slovenija je trenutno 58. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Škotska pa 67.

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta)
Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžić (Akhisar Belediyespor), Aljaž Struna (Palermo), Andraž Struna (Heart od Midlothian), Matija Širok (Domžale)
Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Rijeka), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Žan Majer (Domžale), Nik Omladič (Eintrach Braunschweig), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Miha Zajc (Empoli)
Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Milivoje Novaković (Maribor)

Značke: katanec , slovenija , škotska