podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

liz
liz
0 09.10.2015 20:57:59

Srbski premier obljubil denar za nov stadion

Twitter
Čeprav za srbsko reprezentanco dvoboj z Albanijo rezultatsko ni imel nekega posebnega pomena, pa je njena zmaga v domovini močno odmevala.

Za to seveda obstajajo drugi razlogi, ki nimajo nič skupnega s športom. Vendar pa je fantom, ki jih vodi selektor Radovan Ćurčić, uspelo nekaj zelo pomembnega, združili so narod.


Tega se zaveda tudi predsednik srbske vlade Aleksandar Vučić, ki je nogometaše in strokovno vodstvo sprejel v Stari Pazovi. "Cela Srbija je bila sinoči združena. Vsi smo ponosni in veseli zaradi vaše zamge in borbenosti, ki ste jo pokazali na igrišču. Srbiji, Republiki Srbski ter še posebej Kosovu in Metohiji ste prinesli veliko veselja. Vrnili ste vero v šport, niste se zatekli k nešportnim metodam in zaradi tega sem srečen," je povedal premier in povabil gledalce, naj v nedeljo pridejo na dvoboj s Portugalsko in fante podprejo.

"Ste velike zvezde in junaki našega naroda, uživajte v tej zmagi in prosim vas, da se borite kadarkoli boste igrali za Srbijo. Včasih boste zmagali, včasih izgubili, ampak sem prepričan, da boste imeli veliko podporo naroda. Pokazali ste, kako se zmaguje v najtežjih okoliščinah, mi pa vas bomo skušali kopirati," je bil vesel Vučić, ki je nato dodal, da bo vlada prispevala 150 milijonov evrov, če bo nogometna reprezentanca želela nov nacionalni stadion. "Ne vem ali se lahko preuredi Zvezdin ali Partizanov stadion, vendar bi v tem primeru prišlo do spora. Teh 150 milijonov bi bil dobro zapravljen denar, nogometna zveza mora najti rešitev," je razložil Vučić, ki je poudaril, da bo moral to biti najboljši stadion v regiji, ki bi sprejel med 50 in 60 tisoč ljudi.

Članki iz rubrike