oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

liz
liz
0 17.11.2014 22:07:51

V Glasgowu pričakujejo aretacije

Reuters
Za slovenske ljubitelje nogometa bo najzanimivejša na seznamu torkovih prijateljskih tekem tista, ki se bo igrala v ljubljanskih Stožicah, kjer bgostovala Kolumbija.

Seveda pa bo zanimivo tudi na drugih igriščih po Evropi in svetu. Izjemno vroče bo prav gotovo na Škotskem, v Celtic Parku bo namreč gostovala Anglija. Med obema državama vlada veliko nogometno (in tudi siceršnje) rivalstvo, ki sega v leto 1872, ko sta se reprezentanci prvič pomerili v Glasgowu.

Seveda ni nikakršno presenečenje, da so dvoboj označili z etiketo visokega tveganja. Škotska policija se temu primerno pospešeno pripravlja na srečanje, ki bi utegnilo zanetiti kar nekaj iskric. Prav tako pa z Otoka že prihajajo novice, da so odgovorni za varnost prejeli nekatere informacije o načrtovanih izgredih.

Zadnji medsebojni obračun teh reprezentanc se je zgodil avgusta lani na Wembleyju. Škotska je dvakrat vodila, na koncu pa se je zmage s 3:2 veselila Anglija. Čeprav je bilo na stadionu okoli 20 tisoč škotskih navijačev, je dogodek minil brez incidentov.



Povsem drugače je bilo, ko je govora o njunem zadnjem dvoboju na škotskih tleh. Ta se je zgodil leta 1999, srečanje na Hampden Parku je minilo v znamenju incidentov, saj so se navijači obeh reprezentanc spopadli tako v središču mesta kot pozneje tudi na stadionu. Epilog: 230 aretiranih.

"Dobili smo informacije o načrtovanih incidentih, v katere naj bi bili vpleteni obe strani. Stoodstotno moramo biti pripravljeni, da bi preprečili kakršnekoli težave. Povečali bomo število osebja, ki bo nadzorovalo situacijo na tekmi. Vse z namenom, da preprečimo vsak poskus huliganstva," je povedal načelnik tamkajšnje policije Andy Bates, ki predvideva, da jutrišnji dvoboj ne bo minil brez incidentov.

Angleži so kupili več kot pet tisoč vstopnic, nekaj naj bi bilo tudi takih, ki imajo vstopnice za sektorje namenjene domačim navijačem. "Pričakujemo aretacije, a ne toliko kot pred petnajstimi leti. Gre za dvoboj visokega tveganja, podobno kot v derbijih Celtica in Rangersa," je še dodal Bates.

Članki iz rubrike