sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
1 05.05.2024 12:48:56

Provokacija?! Ante Šimundža je pojasnil, zakaj je vodstvo NZS povabil na večni derbi

Drago Wernig - TAKA
Po derbiju s Celjem je močno odmevala izjava Anteja Šimundže.

Po zmagi s 3:1 nad Celjem so pri Mariboru že pogledovali proti prihodnji tekmi, proti večnem derbiju z Olimpijo, ki bo na sporedu v soboto, 11. maja ob 20.15, tokrat s prisotnostjo gledalcev v Ljudskem vrtu. Po tekmi je trener Ante Šimundža na tekmo povabil tudi vodstvo NZS, mnogi pa so v njegovih besedah videli nemalo provokacije. Dejstvo je namreč, da vijoličasti niso bili zadovoljni s kaznijo krovne nogometne zveze po tekmi z Muro, ko so morali vrata Ljudskega vrta za navijače zapreti na kar treh tekmah. Prvič po prestani kazni se bodo navijači na tribune lahko vrnili prav na derbiju z Olimpijo. "Veselimo se tekme, ravno zaradi kulise, ki se bo, tako vsaj upam, ustvarila. Tudi z moje strani bi povabil gospoda Jegliča, gospoda predsednika Nogometne zveze Slovenije in gospoda Pavlina, da vidijo, za kaj in za koga se igra nogomet," je po zmagi dejal Šimundža. 

"Ker so trenerjeve besede v nekaterih zapisih dobile negativno oznako, je v nedeljskem dopoldnevu pojasnil namen izjave pred televizijskimi kamerami in na novinarski konferenci," so dan po tekmi zapisali na klubski strani Maribora in dodali izjavo stratega vijoličastih.

"Da ne bi kdo narobe razumel pomen izrečenih besed, bi samo dodal, da povabilo v Ljudski vrt ni bilo provokativno. Ampak nogometno usmerjeno, izrečeno iz športnega vidika. Kazen, ki je bila odmerjena klubu zaradi dogodkov v Murski Soboti, smo sprejeli in prestali. Klub s svojimi aktivnostmi in mi s prikazanim na igrišču skušamo zvabiti gledalce na tribune v čim večjem številu. Zato že nestrpno pričakujemo trenutek, ko bomo znova igrali na domačem igrišču s prisotnostjo gledalcev. Vabilo ima pozitivno sporočilnost in je izrečeno le s športnega vidika. V soboto pričakujemo poln stadion, derbi bo pomenil največjo promocijo slovenskega klubskega nogometa, saj je že po dosedanjih odzivih in podatkih kluba o poteku predprodaje jasno, da se bo zbralo največ ljudi v letošnji sezoni. Vrata bodo odprta za gledalce in odpiramo jih tudi za predstavnike krovne nogometne organizacije. Derbi je vedno praznik slovenskega nogometa in spodobi se za derbi, da so najpomembnejši ljudje iz NZS prisotni na največji tekmi. To je bil edini namen izjave, izrečene po tekmi," je pojasnil Šimundža.

Članki iz rubrike