kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

EkipaSN
EkipaSN
1 05.06.2023 11:43:25

Bo Olimpija kmalu iskala novega vratarja?! V zmajevo gnezdo prispela ponudba za Vidovška! Želijo ga v ...

Luka Vovk
Matevžu Vidovšku se odpirajo vrata severnoameriške lige MLS.


Osvojena dvojna krona in nepričakovan vzpon med najboljše vratarje v državi. Bilo je neizbežno, da bo fantastična sezona prinesla veliko zanimanja iz tujine. Navsezadnje je šlo za sezono, ki je bila v specifični karieri Matevža Vidovška na neki način debitantska. Triindvajsetletni Korošec, ki je zrasel v dravograjski nogometni šoli, je hitro zapustil slovenske zelenice, a se v Italiji (Atalanta, Pescara, Reggina) in na Cipru (Agia Napa) ni prebil v ospredje. Tudi ob vrnitvi na domače zelenice v Ljubljano ni prispel s statusom takojšnje, najbrž prav tako ne morebitne kasnejše številke ena, a so se ob koncu lanske sezone stvari odvile tako, da je dobil priložnost. In to je bilo vse, kar je potreboval.

Deset mesecev, cel kup fantastičnih posredovanj in dva vpoklica v člansko izbrano vrsto kasneje je vratar Olimpije na radarju številnih ekip po Evropi. Navsezadnje je pred meseci resno zanimanje zanj pokazal celo premierligaš, a so bile realne možnosti prestopa med angleško elito zaradi birokratskih težav na Otoku nizke. Toda ... Če ni šlo čez tisto lužo, bi morda lahko bilo drugače čez nekoliko večjo lužo. Po poti še enega nekdanjega vratarja Olimpije Aljaža Ivačiča. »Bolj ali manj še vedno prevladujejo telefonski pogovori, najbrž pa vam je jasno, da gre v prvi vrsti za Matevža Vidovška. On je najbolj vroč. Čakamo na pravo uradno ponudbo,« je v velikem intervjuju za EkipoSN pred dnevi razkril prvi snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu. Goran Boromisa je sicer še enkrat potrdil, da na naslov Olimpije uradnih ponudb za njene nogometaše do takrat ni bilo, a se utegne to zelo kmalu spremeniti.



Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, se Vidovšku odpirajo vrata severnoameriške lige MLS. Spomnimo; Američani so vratarja zmajev spremljali že med zimskim prestopnim rokom, a je bil Vidovšek tudi sam takrat odločen ostati v vrstah zeleno-belih, ki so drveli proti naslovu državnih prvakov. Danes so okoliščine seveda drugačne, Ljubljančani pa naj bi imeli tokrat zelo konkretno ponudbo kluba iz lige MLS. V slovenski prestolnici so med sezono večkrat odločno zatrdili, da svojih kronskih draguljev ne nameravajo prodajati pod ceno; še toliko bolj to velja za Korošca, ki je najbolj vroč adut v izložbi zmajev. Po naših informacijah bo moral klub, ki bo želel v svoje vrste pripeljati najboljšega vratarja slovenskega prvenstva, zanj odšteti vsaj trimilijonski znesek.

Pozorni tudi v Beogradu
Ponudba iz MLS ni edina zanimiva informacija v povezavi z Matevžem Vidovškom. Na uho nam je v zadnjih dneh namreč prišla novica, da je slovenski reprezentančni vratar zanimiv tudi za Crveno zvezdo. Beograjčani iščejo novega vratarja, potem ko se je novi trener Barak Bakhar kmalu po prihodu na Marakano odločil za radikalno in pogumno potezo. Kapetanu ekipe Milanu Borjanu je dal javno vedeti, da nanj v prihodnosti ne bo več računal. Vidovšek seveda ni edini vratar na seznamu Beograjčanov; med tarčami je denimo tudi Vladan Kovačević, vratar poljskega prvaka Rakowa, s katerim bi se lahko zmaji udarili v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Kakorkoli; v tem trenutku se zdi, da bi lahko slovenski prvaki že v ta prvi krog vstopili z novo številko ena.

Članki iz rubrike