sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ue
ue
0 11.05.2023 12:42:11

Krvodajalska akcija Čarno-bejla krf privabila številne darovalce (fotogalerija)

NŠ Mura
Nogometna šola Mura je v sodelovanju s Centrom za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, Rdečim križem Slovenije in območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota pripravila drugo krvodajalsko akcijo Čarno-bejla krf.

S promocijsko akcijo, ki tudi letos poteka v telovadnici Osnovne šole II Murska Sobota, želijo osveščati državljane, krvodajalce in bolnike, kako pomembno je področje krvodajalstva. "Brez darovane krvi ne moremo zdraviti naših bolnikov v slovenskih bolnišnicah, tudi zato želimo s to akcijo širiti bazo slovenskih krvodajalcev. Pridobiti želimo aktivno mlado populacijo in tako zagotoviti tudi v prihodnje dovolj krvi v Sloveniji," je povedala Erika Kavaš, predstojnica Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor. Kot je pojasnila, smo v Sloveniji za zdaj še samozadostni s preskrbo s krvjo, vendar pa je potrebno misliti na prihodnost.

image00005
NŠ Mura


"Gre za zelo plemenito potezo vseh, ki so se odzvali na akcijo. Vse te stvari, ko lahko nekomu pomagamo, so plemenite in dobre, zato se tudi v imenu kluba zahvaljujem vsem, ki so se odzvali akciji," je povedal Dejan Grabić, trener črno-belih. Dodal je, da so takšne akcije ne nazadnje tudi poslanstvo kluba in hkrati odgovornost. "Če si kakršna koli javna oseba, moraš spodbujati tiste stvari, ki so v dobro drugih, za dobro vseh. NŠ Mura ima to moč in jo mora uporabiti za to, da naredimo čim več dobrih stvari. Vsekakor je solidarnost ena največjih vrednot v življenju, ki je mogoče v zadnjem času malo pozabljena. Ko pride do podobnih dogodkov, kot je ta, moramo stopiti skupaj in veseli me, da je temu tako," je še dodal Grabić. Tokratna krvodajalska akcija, ki so jo obiskali tudi Kai Cipot, Klemen Mihelak in Mirlind Daku, je privabila okrog 50 krvodajalcev, ki so se predhodno prijavili, kar nekaj jih je bilo takšnih, ki so na akcijo prišli nenapovedano, kar pomeni, da se je število darovalcev krvi v primerjavi z lansko akcijo povečalo.

Galerija
Značke: krvodajalstvo, mura

Članki iz rubrike