IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 16.03.2023 09:29:50

Albert Riera znova presenetil z izjavo! Poglejte, kaj si misli o nasprotniku! Je stopil v bran Celjanu?!

Luka Vovk
Strateg Olimpije je bil v Celju navdušen nad predstavo obeh ekip.

Olimpija je na gostovanju v Celju osvojila nove tri točke in nadaljuje svoj pohod proti državnemu naslovu. Zmaji so predvsem v začetku drugega polčasa trpeli, domača zasedba si je priigrala veliko število zrelih priložnosti, a na koncu tudi po zaslugi nekaj sijajnih posredovanj Matevža Vidovška ostala brez zadetka. Na drugi strani je grofe v zaključku tekme kaznoval Admir Bristrić in Ljubljančanom prinesel pomembno zmago.

"Mislim, da je bila to fantastična predstava z obeh strani. Romanu (Pilipčuku, op. p.) sem po tekmi rekel, da bi bilo resnično škoda, če bi se takšen obračun končal brez zadetkov. Oni so imeli svoje priložnosti, mi smo imeli svoje, obe ekipi sta pokazali veliko želje po zmagi. Na koncu gre za šov in prepričan sem, da so gledalci uživali. Celje se v tem položaju na lestvici ni znašlo po naključju, gre za odlično ekipo. Saj me poznate, včasih težko sprejmem poraz, ko igram proti obrambno naravnani ekipi. Jaz nogomet dojemam drugače; ko stopiš na igrišče, to naredi v želji po zmagi, upaj si, ustvarjaj priložnosti. Če bi Celjani danes zmagali, bi bil prvi, ki bi jim čestital, ker so igrali na zmago," je tokrat precej drugače o nasprotniku spregovoril Albert Riera.



Španca je odprta tekma navdušila, z izbranimi besedami pa je spregovoril tudi o nogometašu, ki je njegovi obrambi povzročal največ težav. "Uf, v drugem polčasu smo imeli zaradi njega veliko problemov. Ikwuemesi je igralec, za katerega moraš postaviti enega osrednjega branilca, še eden, osrednji branilec ali zadnji vezni, pa mora stati pred njim. Močan je, lahko zadrži žogo, lahko se obrne in izkoristi prazen prostor. Odličen nogometaš je, tega smo se zavedali že prej, tega so se zavedali tudi naši branilci, a ga je bilo vseeno tudi danes težko zaustaviti. Morda bo zdaj kdo rekel, da to zanj ni bila dobra tekma, ker je zapravil dve ali tri priložnosti, a morate vedeti, da si je bilo te priložnosti treba tudi ustvariti. Danes ni zadel, a verjamem, da bo dosegel še ogromno zadetkov," o Charlesu Ikwuemesiju pravi Majorčan.

Bi bil celjski napadalec lahko primeren tudi za konico napada pri Olimpiji? "Zadovoljen sem s svojimi napadalci. Imamo tri nogometaše, ki lahko igrajo v konici napada, pri vseh treh gre za povsem drugačen profil in to mi je všeč," odgovarja Riera.

Članki iz rubrike