sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
1 05.03.2023 10:04:13

Albert Riera poslal jasno sporočilo Matjažu Keku! Je to rešitev za slovensko reprezentanco?!

alesfevzer.com
Bi lahko poškodovanega Gregorja Sikoška v reprezentanci nadomestil Aljaž Krefl?

Nogometaši Olimpije so v 25. krogu 1. SNL vknjižili nove tri točke in se s tem še približali naslovu državnih prvakov. Albert Riera je zmago svojih varovancev nad Radomljani tokrat spremljal s tribune, saj je bil po incidentu na tekmi prejšnjega kroga v Kopru suspendiran. Španec je kljub temu tudi v soboto stopil pred novinarje in, kot je zanj značilno, poleg komentarja o tekmi postregel z nekaj zelo zanimivimi izjavami.

Med drugim je Riera v svoji ekipi izpostavil kandidata, ki bi lahko po njegovem mnenju rešil zagato slovenskega selektorja Matjaža Keka. "Že dolgo časa je tukaj, a o njem ne govori nihče. Aljaž Krefl lahko igra na obeh bočnih položajih v obrambi, lahko igra tudi na položaju osrednjega branilca, ker razume to igro. Razume nogomet in vedno daje svoj maksimum. Zakaj govorim o tem? Nikomur ne privoščim poškodb, niti največjemu rivalu; kot sem rekel ta teden, želim zmagati proti najboljši različici Maribora. Ampak zgodila se je poškodba Gregorja Sikoška, ki mu želim čimprejšnje okrevanje, in mislim, da lahko Krefl v tej situaciji pomaga slovenski reprezentanci," je bil odkrit nekdanji španski reprezentant.



Precej manj neposreden pa je bil v nadaljevanju svoje izjave, ko je spregovoril o tem, kaj čuti do Slovenije. Riera je namignil, da si želi tesnejšega sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije, ob tem pa med vrsticami morda celo izrazil željo, da bi bil v prihodnosti pripravljen sprejeti tudi selektorsko vlogo.
"Sloveniji bom večno hvaležen za vse, kar mi je dala. Prvič kot igralcu in zdaj še drugič kot trenerju. Kdo ve, kaj bo prinesla prihodnost, morda bomo še tesneje sodelovali. Dejal sem že, da bom sprejel odločitev Nogometne zveze Slovenije glede kazni, če se bodo želeli pogovarjati še o čem, mi karkoli svetovati, pa sem odprt tudi za to. Verjamem, da je to prava pot; v življenju je bolje imeti več prijateljev kot sovražnikov. Pogovarjajmo se, imejmo odprt dialog, tudi jaz bom delal na tem in temu primerno bo moje obnašanje. Zadnji teden je bil lekcija tudi zame," pravi strateg Olimpije, ki bo prihodnji mesec dopolnil 41 let.

Članki iz rubrike