evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
12 27.02.2023 13:50:25

Mura bo menjala! Kdo bo zdravil klinično mrtvega bolnika?

Aleš Cipot
Na vročo klop v Fazanerijo prihaja nov obraz.

Mura tudi na četrti spomladanski preizkušnji ni zmagala. Po uvodnem porazu s Celjani so črno-beli v Šiški še tretjič zapored remizirali, kar je veliko manj od pričakovanj. Trener je na dozdajšnjih tekmah poskušal marsikaj, a brez želenega učinka. "Najprej je treba analizirati tekmo in razmisliti, kako naprej. Enostavno nam nekaj vedno zmanjka, vedno se pogovarjamo o enakih stvareh. Točke odhajajo, želeni cilj je vse težje uresničljiv. Poskušali smo na več načinov, v določene spremembe smo bili zaradi kadrovskih težav prisiljeni. Še enkrat ... Treba je razmisliti, kako naprej," je po dvoboju z Bravom dejal Damir Čontala.

Mar zadnja misel pomeni, da se poigrava z mislijo, da bi dvignil roke? O tem lahko le ugibamo, kot na dlani pa je, da je ekipa trenutno v obupnem stanju. Ne odziva se, ne sledi mu in težko se je izogniti občutku, da je prepotrebno vzajemno zaupanje izpuhtelo. Če malce pretiravamo, je Mura klinično mrtva in potrebuje drugega, novega zdravnika, ki bo s svojimi metodami poskušal poskrbeti za dražljaje, ki jo bodo morda obudili in vrnili v življenje. Temu, da v prekmurskem nogometnem hramu preprosto morajo ukrepati, so medtem vse bolj začeli prikimavati tudi tisti, ki so do zdaj nasprotovali tovrstnemu premiku.

In vse kaže, da sta predsednik Robert Kuzmič in športni direktor Denis Rajbar medtem sprejela odločitev o zamenjavi na vroči klopi. Uradne potrditve resda še ni, a bolj ali manj je jasno, da bo Damir Čontala kmalu postal nekdanji trener Mure. Kdo ga bo nasledil, za zdaj ni znano. Prekmurci so menda želeli na ravnico zvabiti Darka Milaniča, vendar se to ne bo zgodilo, zdaj bojda najvišje kotira Dejan Grabić, ki pa seveda ima pogodbo z Bravom. Šušlja se tudi o Dejanu Djuranoviću, pa Saši Gajserju in še bi lahko naštevali, bržčas je v igri še kakšen hrvaški strokovnjak. Ali pač? Negotovost naj ne bi trajala predolgo ...

Članki iz rubrike