profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 27.01.2023 12:28:51

Postaja vse bolj vroče! V Murski Soboti v manj kot dnevu pošel prvi kontingent vstopnic za Celje, avtobusi se polnijo …

Temperatura v pričakovanju spomladanske premiere se stopnjuje.

Še dva tedna nas ločita do začetka nadaljevanja prvenstva in že dalj časa je jasno, da bo 11. februarja vroče na stadionu Z'dežele, kjer bodo gostovali soboški črno-beli. Za to je poskrbelo zimsko kadrovanje grofov, v domači zasedbi bodo kar štirje nekdanji muraši, ki so v Fazaneriji pustili zelo velik pečat. Ninu Kouterju so se v pričakovanju nadaljevanja sezone pridružili Matko Obradović, Luka Bobičanec in Žan Karničnik, v prekmurskem nogometnem hramu je v preteklosti stanoval tudi Jon Šporn.

Navijači na ravnici so zaradi tega vznemirjeni in jasno je, da se bodo v knežje mesto odpravili v velikem številu, za dodatno motivacijo poskušajo skrbeti v klubskih pisarnah. "Februar je pred vrati, z njim pa nadaljevanje prvenstva v prvi ligi Telemach. Usoda je hotela, da se v prvem krogu pomerimo z ekipo, ki želi z novačenjem nekdanjih nogometaše Mure ponoviti uspehe čarno-bejlih. Naša naloga je, da jim to preprečimo in se v velikem številu odpravimo na gostovanje v Celje, kjer se naši nogometaši navkljub gostujočemu igrišču počutijo domače predvsem zaradi vas  navijačev. Pred nami je novo množično gostovanje, želimo ponoviti scene iz Stožic in Ljudskega vrta, ko je grmelo na tribuni za gostujoče navijače.

Tekma s Celjem za nas ne predstavlja novega derbija, v Celje se odpravljamo zato, da podpremo nogometaše Mure  tiste, ki so z nami že dalj časa, in tiste, ki so šele prišli. V Celje se ne odpravljamo zato, da bi zmerjali tiste, ki so nas zapustili, ampak zato, ker imamo radi Muro. Svoj klub. Klub, ki je vedno bil in vedno bo več kot posamezniki. Klub, ki ima bučno podporo tako doma kot v gosteh. Klub, ki ima vojsko navijačev. Navijačev, ki s svojim obiskom gostujočih tekem dajejo potrebno podporo in so v Celju praviloma v večini. In za konec, Mura ima vojsko navijačev, ki se je ne da kupiti, ki nikoli ne bo drugačna, kot čarno-bejla," so v petek med drugim zapisali na spletni strani Mure.

In dejstvo je, da je zanimanje navijačev veliko. V manj kot dnevu so v Fazaneriji prodali prvo pošiljko vstopnic, ko so jim jo posredovali Celjani. Številka res (še?) ni pretirana, šlo naj bi za 200 kart, toda iz knežjega mesta je že prišel naslednji paket. Največji optimisti v Murski Soboti upajo, da bi lahko padel rekord po številu navijačev Mure v gosteh, kar je vsekakor zahteven zalogaj, toda trenutni utrip je obetaven. Navsezadnje to razkriva podatek, ki nam je prišel na uho, da naj bi bilo v tem trenutku rezerviranih oziroma polnih že šest avtobusov, ki se bodo odpravili proti stadionu Z'dežele.

Ob tem iz Fazanerije sporočajo, da so vstopnice (cena je 10 evrov) na voljo v klubskem baru na stadionu, ki bo danes obratoval med 15. in 18. uro, v soboto ob odprt od 11. do 14. ure, v ponedeljek in sredo od 15. do 18. ure.

Članki iz rubrike