podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu / Ekipa SN
nu / Ekipa SN
0 14.01.2023 18:08:18

Šuler z najostrejšimi besedami nad svoja (nekdanja) nogometaša: Odpeljal ju je denar

Grega Wernig
Marko Šuler z ostrimi besedami.

Čeprav je dogajanje v pisarnah Maribora dokaj mirno, pa je Marko Šuler dvignil kar nekaj prahu z razkritjem o mladih nogometaših, ki odhajajo iz Maribora.  Po Vidu Kodermanu sta klub namreč zapustila še dva talentirana mladeniča. Timotej Brkić je bil v jesenskem delu sezone redni član začetne enajsterice mladinske selekcije Maribora, na 13 prvenstvenih je talentirani 17-letni vezist zabil dva gola. V Maribor je prišel pred začetkom letošnje sezone, potem ko se je v prejšnji že preizkušal v članski kategoriji. V spomladanskem delu lanske sezone je namreč dokaj redno igral za drugoligaša Brežice. Po zgolj pol leta je torej zapustil Ljudski vrt in odšel k Muri, kjer so se odločili, da dodobra okrepijo svoje mlajše selekcije. Zanimivo, Brkić se je celo priključil članskemu moštvu črno-belih v pripravah na spomladanski del sezone. »Po koncu zimskega dela prvenstvo smo povedali, da so bili rezultati mlajših selekcij pod pričakovanji. Muro so tako za zdaj okrepili Luka Močiler, Timotej Brkić in Luka Turudija, ki naše okolje vidijo kot najboljše za nadaljnji razvoj. Brkić in Turudija bosta začela priprave tudi s člansko ekipo, vsi trije pa so reprezentanti mlajših selekcij Slovenije. Verjamem, da smo v njih dobili nogometaše, ki nam bodo pomagali do boljših rezultatov in bodo v prihodnje tudi resni kandidati za igranje v članski konkurenci. Niso pa to edine okrepitve v mlajših selekcijah, v prihodnjih dneh želimo dodati še dva ali tri nogometaše. Ob tem je treba dodati še to, da bodo štirje nogometaši iz mladinske selekcije, Vid Šumenjak, Niko Kasalo, Jaka Domjan in Žan Buček, prav tako začeli priprave s članskim moštvom,« je pred dnevi za klubsko spletno stran dejal športni direktor Prekmurcev Denis Rajbar. Drugi mladenič, ki je zapustil Ljudski vrt, je 15-letni Alban Veselaj, ki je bil v tej sezoni najboljši strelec Maribora (5 golov) v kadetski ligi. V prejšnji je denimo v konkurenci U-15 na 15 tekmah zabil kar 17 golov, in to v zgolj 786 minutah, preživetih na igrišču, med strelce se je vpisal tudi na eni od dveh finalnih tekem U-15, ko je Maribor klonil pred Bravom. Dozdajšnji član kadetske zasedbe Maribora je odšel v Celje.


"Dejstvo je, da si fantje pogoje izborijo na igrišču. Tudi v mlajših selekcijah. Vsaj pri nas, vsaj v mojem času je prva želja nogometne šole proizvajanje igralcev. Da se ne bo slišalo čudno, ne da ne želimo tekmovati, vendar moj cilj in cilj vseh v nogometni šoli je pripeljati čim več igralcev do članske ekipe. Posledično pridejo tudi tekmovalni cilji. Maribor mora biti na vrhu in tukaj je treba stvari peljati na najboljši način. Imamo še kar nekaj dela. Ta dva prestopa nista škoda, nista nepričakovana. Preprosto nekateri fantje gledajo drugače. Vedno pravim: ko želiš na igrišču uresničiti svoje cilje, potem pride tudi nagrada s seboj. Tipični kazalec je Tine Čuk, navsezadnje tudi Marcos Tavares, ki je s svojim delom sprovociral klub, ki je moral nagraditi vse skupaj. Da pa bi mi šli v obsežno podpisovanje pogodb, ne. To ni pravi način. Pri teh letih je prehitro najprej razmišljati o profesionalni pogodbi oziroma finančni plati. Pri nas je vodilo, da fantje imajo vizijo, da vidijo in se želijo pokazati na igrišču. Posledica je potem nagrada, resen, profesionalen nogomet. V tej smeri razmišljamo in tako bo tudi v prihodnje," je oba omenjena odhoda komentiral športni direktor Maribora.

Slednji je prepričan, da sta fanta klub zapustila zgolj zaradi – denarja. "Mislim, da je bil denar tisti, ki je odpeljal oba iz kluba. Mi imamo za celotno šolo izdelan načrt, a na koncu je vse odvisno od fantov samih. Da vse skupaj sprovocirajo, da si pogodbo zaslužijo. Z obema omenjenima fantoma je bil takšen načrt. A treba je iti po vrsti. Preskakovati razredov, stvari ne gre. Ko nekdo razmišlja drugače, najde drugo pot. Oba fanta sta bila na dobri poti, kazala potencial, ampak treba je iti lepo po vrsti. Najprej pokazati dobro igro, potem vse to ponavljati. In potem kot v primeru Čuka in Tavaresa se za vsakogar najde prostor. Igrišče je tisto, na katerem se morajo izkazati, potem pa je na klubu, da se odzove,« je dodal Šuler. Po njegovih besedah sodeč, lahko sklepamo, da Maribor obema ni bil pripravljen dati profesionalne (ali štipendijske) pogodbe, v nasprotju z Muro in Celjem …

Značke: šuler, maribor

Članki iz rubrike