državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

rb
rb
25 23.10.2022 09:57:00

To je (pravi) razlog, zaradi katerega je Nejc Vidmar prišel v Fazanerijo ...

Martin Metelko
Dogovor je bil hitro sklenjen.

Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Matkom Obradovićem so se v soboškem prvoligašu hitro odzvali in v svoje vrste privabili novega vratarja. Črno-beli so v petek razkrili njegovo ime in poskrbeli za vsaj manjše presenečenje, saj se je v Fazanerijo preselil Nejc Vidmar, ki je na ravnico prišel kot prost igralec, zvestobo je obljubil do konca aktualne sezone.

"Po odhodu Matka Obradovića smo morali zapolniti vrzel, ki je nastala na vratarskem položaju. Imamo odlična mlada vratarja, ki se morata razvijati, in Nejc je zagotovo lahko njun mentor. Posebej ga ni treba predstavljati. Vemo, za kakšnega vratarja gre, kakšna je njegova kakovost in koliko izkušenj prinaša," je kadrovsko spremembo pojasnil športni direktor Denis Rajbar.

Triintridesetletni Ljubljančan, ki je v pričakovanju novih delodajalcev pripravljenost ohranjal na treningih Radomelj, je še vedno rekorder slovenske lige v nepremaganosti. Pri dvakratnih prvakih, ki domujejo ob Kamniški Bistrici, je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 1002 minuti. Niz je začel v zadnjem krogu sezone 2013/14, nato ni prejel zadetka v uvodnih desetih obračunih naslednje sezone.

Dogovor o sodelovanju je bil menda sklenjen zelo hitro, po naših informacijah je Nejc Vidmar, ki ga v Sežani še ne bo v soboški zasedbi, privolil, da bo črno-belo zgodbo začel s statusom drugega vratarja. Klemen Mihelak (vsaj do nadaljnjega) ostaja prva izbira, je pa prihod izkušenega vratarja zelo pomemben za obetavnega Vida Šumenjaka, ki je moral v zadnjem krogu prejšnjega prvenstva po kostanj v žerjavico v spopadu z Mariborom. Tako se bo lahko 17-letnik, ki je bil po zapletu z Matkom Obradovićem na klopi prvega moštva, v mladinski ekipi spet vrnil v ritem tekem, kar je za njegov nadaljnji razvoj seveda zelo pomembno.

Članki iz rubrike