IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
1 23.09.2022 08:58:52

Black Gringosi na treningu v Fazaneriji! Tako se je razpletlo … (foto)

Aleš Cipot
Navijači črno-belih in igralci so se pogovorili.

Po bolečem porazu z Olimpijo in dogodkih, ki so mu sledili, so se strasti na ravnici malce umirile, medtem si Damir Čontala in njegovi varovanci prizadevajo reprezentančni premor čim bolje izkoristiti in do začetka nadaljevanja bojev za točke odpravili pomanjkljivosti, zaradi katerih so bili do zdaj prikrajšani za kar nekaj točk. V prihodnjem krogu bodo črno-beli gostovali v Domžalah, nato jih čakata domači preizkušnji s Celjem in Radomljami.

Kot smo že poročali, so muraši sredo posvetili tudi teambuildingu, v četrtek pa so opravili dva treninga. Popoldne so se potili v Fazaneriji, ampak vadba v prekmurskem nogometnem hramu se je od drugih razlikovala, saj so bili zraven tudi predstavniki navijaške skupine Black Gringos. Potem ko so v torek igralcem in trenerju kritike namenili v obliki transparentov, so se tokrat z ekipo želeli še pogovoriti, zbralo se jih je okrog 25. Ko so bili opaženi pred stadionom, so bili nekateri starši, ki so čakali svoje otroke med njihovim utrjevanjem nogometnih veščin na igrišču z umetno travo, prepričani o vročem dogajanju oziroma o tem, da brez incidentov najbrž ne bo šlo, toda razpletlo se je drugače. Povsem mirno in brez povišanih tonov. Rdeča nit pogovora je bila, kako se je treba boriti za klubske barve. "Če je pristop pravi, je rezultat najmanjši problem," so nogometašem polagali na dušo najbolj vročekrvni privrženci. Izmenjava mnenj je trajala približno 20 minut, končala se je z aplavzom tako navijačev kot igralcev ter v iskanju pozitivne energije z družnim »polaganjem« rok in skupnim vzklikom – Mura!
Nato so obiskovalci mirno zapustili tepih soboškega stadiona, ekipa se je osredotočila na trening, zasedba je bila okrnjena; poleg reprezentantov (Domantas Šimkus, Tio Cipot, Miha Kompan Breznik, Srđan Kuzmić, Niko Kasalo) so manjkali Žiga Kous, Matko Obradović in Luka Bobičanec. Kapetan je zbolel za virozo, prav tako izkušeni čuvaj mreže, zato ponovnega srečanja z vodilnimi možmi kluba o njegovi nadaljnji usodi še ni bilo, medžimurski vezist pa se je med tednom lažje poškodoval in ga ni bilo zaradi preventivnih razlogov.

1fazanerija gringosi

2fazanerija gringosi

Članki iz rubrike