oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 14.09.2022 21:56:46

Kaaaj!? Vipava premagala prvoligaša, nekdanji nogometaš Maribora zabil šest (!) golov ...

Čarobnost pokalnega tekmovanja.

V 1. krogu Pokala Pivovarna Union je na sporedu 60 tekem, v prihodnjem krogu se bodo tekmovanju pridružili še štirje člani elite, ki so poleti zastopali slovenske barve na mednarodnem prizorišču. To so Maribor, Koper, Olimpija in Mura, vsekakor pa je bilo pričakovati, da se bo za napredovanje med 32 najboljših potegovalo vseh deset prvoligašev. Pa ne bo tako; Goričani so namreč senzacionalno izpadli, v Vipavi je bil po izvajanju enajstmetrovk uspešnejši domači tretjeligaš.

Le redki so si drznili napovedati, da bo prvi krog pokalnega tekmovanja prinesel kakšno večje presenečenje, a postregel je s senzacijo. Od nadaljnjega tekmovanja so se namreč poslovili Goričani, ki so morali v Vipavi čestitati domačemu tretjeligašu. »Zadnji tedni so bili težki. Upam, da bo tudi okolje spoznalo, da potrebujemo podporo z vseh strani,« je po sobotni ligaški zmagi v Sežani opozoril kapetan Etien Velikonja, tudi Miran Srebrnič pa je zelo jasno razkril, kakšno je stanje pri štirikratnih prvakih. »Upam, da se bodo v klubu razmere uredile, predvsem pa, da bodo igralci za svoje delo plačani,« je povedal trener modro-belih, a vse to kljub vsemu ne bi smelo biti opravičilo za hud pokalni spodrsljaj, ki si ga je privoščila zasedba iz slovenskega Las Vegasa. Gostovala je v Vipavi in bolj ali manj je prevladovalo mnenje, da vrtnice čaka le nekoliko zahtevnejši trening. Tudi zato, ker so gostitelji slabo začeli prvenstvo v 3. SNL – zahod, saj so po petih krogih še brez zmage na 12. mestu lestvice. A tokrat se jim je izšlo, nase so opozorili z velikim skalpom. Po rednem delu je bil izid 1:1, Goričani pa so močno viseli; od začetka drugega dela so bili po golu Branka Tutuša v zaostanku. Luka Vekić je izenačil še v 89. minuti, nakar so bili varovanci Aleša Kodelje pri strelih z bele pike natančnejši za veliko veselje na Stadionu ob Beli Vipava.


Grofi nasuli devet golov



Drugi prvoligaši so bili uspešni. In učinkoviti. Najbolj Celjani, ki so v Laškem slavili s kar 9:0, prvo ime dvoboja pa je bil Gregor Bajde, ki je kar šestkrat zatresel domačo mrežo, v vsakem polčasu po trikrat. Domžalčani so ob Kamniški Bistrici ugnali Kamnik s 7:0, v prav posebnem položaju, oziroma v čudnem, kot se je sam izrazil pred tekmo, pa je bil Slobodan Vuk. Kot smo že pisali, je izkušeni napadalec, ki okreva po poškodbi, tudi predsednik Kamnika ...
Bravo je bil v mestnem dvoboju s 5:0 boljši od viške Svobode, Radomljani so proti Dragomerju vse štiri gole dosegli že v prvem delu, Tabor je bil prepričljiv v spopadu z drugoligašem iz Dekanov, varovanci Dušana Kosića so zmagali s 4:0.

Izpadla Bilje in Drava

Omeniti velja vsaj še dve veliki presenečenji. Nogometaši Idrije, ki so prvenstvo v Enotni primorski ligi začeli s porazom 0:5 proti Jadranu Hrpelje-Kozina, so v Biljah osupnili domačega drugoligaša. Po 90 minutah sta mreži ostali nedotaknjeni, gostje so bili uspešnejši pri enajstmetrovkah. Poslovila se je tudi ptujska Drava, ki je morala v gosteh priznati premoč Apačam, ki tekmujejo v Super ligi MNZ Ptuj, domača zasedba je za napredovanje in eksplozijo navdušenja potrebovala en zadetek.

Članki iz rubrike