evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 24.08.2022 09:31:55

Razkrivamo: Vidovšek ne bo počival dva meseca! To so dejanske razsežnosti njegove poškodbe!

alesfevzer.com
Diagnoza Olimpije je bila preostra.

Za dežjem vedno posije sonce in obratno. Vedno gre v obeh smereh. V ljubljanskem taboru so se tega dobro zavedali, a je bil prvi pravi pretres v novi sezoni kljub vsemu takšen, da se je bilo nanj težko pripraviti. Gostujoči in velikemu delu navadne tribune, ki so ga prav tako zasedli podporniki zeleno-belih, je dih zastal že v soboto, v 5. minuti obračuna s Koprom, ko je Matevž Vidovšek po trčenju s Kaheemom Parrisom prosil za zdravniško pomoč. Eden najbolj zaslužnih mož za nepričakovano serijo zmajev v uvodu v novo sezono se je kasneje sicer pobral, odigral celotno tekmo in z nekaj sijajnimi posredovanji še enkrat odigral pomembno vlogo pri novih treh točkah Olimpije.

Dan kasneje so iz zmajevega gnezda prišle prve novice, da trčenje ni bilo tako nedolžno in da 22-letnega vratarja zaradi bolečin v roki čakajo dodatni zdravniški pregledi. V ponedeljek zjutraj je iz ljubljanskega kluba prispela uradna potrditev. »Na žalost se je Vidovšek na tekmi poškodoval. Do poškodbe je prišlo že na začetku tekme, ko je ob trku z domačim igralcem tudi obležal za nekaj minut. Ima zlomljeno dlančnico in bo z igrišč odsoten najmanj dva meseca,« so zapisali pri Olimpiji. Informacija je hitro zakrožila po slovenskem nogometnem prostoru; za ljubljanski klub je to pomenilo prve temne oblake v novi sezoni, vsaj kar zadeva prvo ekipo, pomanjkanje prave zamenjave za prvega vratarja pa je hitro sprožilo tudi ugibanja o možnih rešitvah Ljubljančanov. Čeprav prestopni rok še ni zaključen, naj bi priložnost (tako kot pred meseci Vidovšek) kljub pomanjkanju izkušenj dobil Denis Pintol, ki je ob koncu pretekle sezone v klub prišel iz drugoligaša Primorja.


Dva meseca vendarle predstavljata kar dolgo dobo, zato je marsikdo prepričan, da bodo snovalci kadrovske politike pri zeleno-belih vseeno iskali okrepitev na vratarskem položaju. Ampak kaj, če bi vam povedali, da bo počitek koroškega čuvaja mreže po vsej verjetnosti precej krajši?

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da počena dlančnica pri Vidovšku ne predstavlja tako resne poškodbe, da bi terjala (vsaj!) dvomesečno odsotnost, kot so zapisali v klubu. Predviden čas okrevanja – kot kaže trenutno – naj bi bil kar za polovico krajši! Matevž Vidovšek bo po naših informacijah, če seveda ne bo naknadnih zapletov, za igro nared že po enem mesecu počitka; o takšni odsotnosti je bilo govora tudi pred uradno izjavo Olimpije.
Vidovšek bo tako najverjetneje izpustil štiri prvenstvene obračune: naslednji dve domači tekmi z Radomljami in Domžalami ter gostovanji v Celju in Murski Soboti. Po tem kvartetu tekem bo na sporedu reprezentančni premor, prvoligaško dogajanje pa se bo nadaljevalo na začetku oktobra. Z Matevžem Vidovškom v ljubljanskih vratih - kot rečeno, če ne bo drugačnih zapletov.

Članki iz rubrike