sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
13 22.08.2022 10:05:19

Hud udarec za Olimpijo! Zmaji ostali brez ključnega člena ekipe! Poglejte, kaj so sporočili iz kluba!

Martin Metelko
Trčenje s koprskim napadalcem je pustilo posledice.

Olimpija je na sobotnem derbiju v Kopru podaljšala popoln niz rezultatov na začetku nove sezone v domačem prvenstvu. S šesto zaporedno zmago se je prednost pred najbližjimi zasledovalci povečala na šest točk, z nedeljskim remijem Maribora pa so si zmaji v zgolj šestih krogih pred večnimi tekmeci nabrali že velikih 14 točk naskoka.

V Ljubljani nihče ne zanika, da bi bilo marsikaj drugače, če Olimpija v svojih vrstah ne bi 'odkrila' odličnega čuvaja mreže. Matevž Vidovšek je odkritje sezone, zeleno-bela obramba pa deluje neprimerno bolj zanesljivo kot v lanski sezoni, ko je med vratnicama stal Ivan Banić.

Dvaindvajsetletni koroški vratar je bil ključni člen čete Alberta Riere na številnih tekmah v uvodnem delu sezone, z nekaj sijajnimi posredovanji pa se je izkazal tudi na obračunu vodilnih ekip v Kopru. Predstava na Bonifiki pa je očitno imela svojo ceno.

Ljubljančanom je dih zastal že v 5. minuti srečanja, ko se je Kaheem Parris znašel v lepi priložnosti, žogo je dvignil čez gostujočega vratarja, a tudi prek njegovih vrat. Sledilo je trčenje z Vidovškom, Korošec je z rokama zadel v nogo Jamajčana in obležal na zelenici. Po zdravniški pomoči je tekmo sicer nadaljeval, svojo mrežo zopet ohranil nedotaknjeno, zdaj pa iz zmajevega gnezda prihajajo novice, da je bližnje srečanje s Parrisom pustilo posledice.

Ob udarcu je v dlani Korošca počila kost, kar pri vratarjih predstavlja neugodno, lahko tudi precej dolgotrajno poškodbo. Poškodbo so danes potrdili tudi v klubu. "22-letnik ima zlomljeno dlančnico in bo z igrišč odsoten najmanj dva meseca. Matevžu želimo hitro okrevanje. Mi smo s tabo, Vida!" so zapisali na uradni strani Olimpije.

Albert Riera bo moral tako breme velike odgovornosti najverjetneje naložiti na ramena rezervistov, Denisa Pintola in Žana Mauricia, ki minutaže v prvoligaški konkurenci še nimata. Čeprav je Vidovšek svojo pot v prvi slovenski ligi dobro začel šele pred kratkim, bo njegova zamenjava vsekakor stopila v velike čevlje.

Članki iz rubrike