Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
19 09.08.2022 10:34:26

Kaj se dogaja s prihodom Nigerijca? Marko Šuler je zdaj razkril vse! Bo prišel ali ne!?

Grega Wernig
Maribor je že uradno potrdil prestop, toda o Nigerijcu ne duha ne sluha.

Bil je 26. julij. Maribor je na svoji spletni strani objavil odmevno novico z naslovom: "Prihaja nigerijski prvak in reprezentant." V njej je pojasnil, da so vijoličasti sklenili dogovor z mladim, 21-letnim krilnim napadalcem, ki sliši na ime Ishaq Kayode Rafiu. Marko Šuler je pojasnil, zakaj so se odločili okrepiti z nogometašem, ki so ga povezovali s prihodom v Olimpijo, tudi Rafiu je že dal prvo izjavo kot nogometaš Maribora. 

A nato se je začelo zapletati. Njegov klub, Rivers United, je že naslednji dan demantiral mariborske trditve in zapisal, da bo Rafiu tudi v naslednji sezoni ostal nogometaš njihovega kluba. 

rafiu
Tri dni kasneje se je še enkrat oglasil Maribor, na novinarski konferenci pred eno izmed tekem je vse skupaj pojasnil piarovec kluba Željko Latin. Nato je celotna zadeva potihnila ... Ker je od zadnjega pojasnila minilo 10 dni in ker v javnosti ni bilo nobenih informacij okrog tega, kdaj bo Nigerijec prišel v Ljudski vrt, če sploh, smo za razjasnitev zadeve poprosili športnega direktorja kluba Marka Šulerja. 


Je prestop padel v vodo? "Ne, prestop ni padel v vodo. Za zdaj smo preverili vse, kar zadeva dokumentacijo, je vse čisto. Res je, da so v njegovem klubu poskušali storiti vse mogoče, da bi prestop preprečili, vendar jim ni uspelo. Vemo, kako je z delovnim dovoljenjem, vizumom in drugo papirologijo – lahko traja. Vse je odvisno od nigerijske ambasade v Kairu. Vedeli smo, da bomo tega fanta čakali, zato so bili pripeljani nekateri drugi, ki lahko vskočijo takoj. Treba je počakati, ker je postopek takšen, kot je. Na to smo računali," je razložil Šuler. In na podvprašanje, če je torej edina ovira zares zgolj birokratska, dodal: "Da, ogromno stvari je treba urediti; to je proces, ki traja." 

Članki iz rubrike