sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

rb
rb
1 02.08.2022 10:37:54

Kdo je določil izvajalca 'penala' proti Mariboru? Pojasnilo trenerja Kopra osupne ...

Grega Wernig
Ko so se Koprčani po sedmih letih vrnili na evropsko prizorišče, niso skrivali, da bi radi opozorili nase, a namena niso dosegli. Spotaknili so se že na prvi oviri, na Bonifiki pa prav tako niso skrivali, da je poraz v dvoboju z Vaduzom bolel. In da boli še vedno, toda Zoran Zeljković in njegovi varovanci so se v prvenstvu znali odzvati. Premagali so Maribor in poskrbeli za nekaj prepotrebne pozitivne energije, tako kot uspeha se rumeno-modri veselijo tudi podobe, ki so jo pokazali proti aktualnim prvakom. Bili so veliko boljši ...

Koprčani so spet živi, prestižna zmaga proti Mariboru je na Bonifiko vrnila nasmehe. "Razumljivo je, da sem zelo zadovoljen, zmaga proti Mariboru pred domačimi navijači ima svoj čar. Predvsem pa sem zelo zadovoljen z odzivom fantov po izpadu iz kvalifikacij za konferenčno ligo. V Evropi žal nismo izkoristili trenutka, a zdaj bomo vso sezono garali in pokazali, da smo se nekaj naučili," je povedal Zoran Zeljković. Deloval je mirno, toda veselja ni mogel skriti. "Veliko je čustev. Ker smo se zavedali, da moramo za želene dosežke vlagati še več energije in da se nam bo to enkrat obrestovalo. Mislim, da smo pokazali zelo dobro igro in si proti ekipi, kakršna je Maribor, ustvarili lepo število priložnosti. Zdaj se lahko malce veselimo, ampak že po prespani noči bomo začeli razmišljati o naslednjih izzivih," je pristavil strateg kanarčkov, ki je prvo menjavo presenetljivo opravil šele v 85. minuti. Kljub temu, da so njegovi fantje le tri dni prej v Lihtenštajnu odigrali napornih 120 minut. Vijoličasti so zato v končnici malce pritisnili, toda … "Zaradi tega smo obrambo linijo povlekli malce nižje, vendar nisem videl, da bi si gostje ustvarjali pretirano obetavne situacije. Fantje so bili kompaktni, dobro so delovali, nisem imel razloga za zamenjavo," je pojasnil 42-letni strokovnjak.

Samozavest je bržčas okrepila tudi podoba ekipe, ki je v največjem delu prevladovala. Štajerski tekmeci so le redko prihajali v bližino domačega kazenskega strela, v okvir vrat so usmerili vsega dva strela. "Zelo sem zadovoljen z izvedbo. S tem, kako smo odigrali, ampak ta preizkušnja je zdaj za nami. Prvenstvo je maraton in ta tekma nas ne bo pripeljala nikamor, če ne bomo nadaljevali v tej smeri. Tega se moramo zavedati, je pa pokazatelj, da smo dobri, da se lahko vsakemu postavimo po robu. To me seveda veseli, a se hkrati zavedam, da ima ekipa še ogromno rezerv. V prihodnje bomo delali še bolj zagnano in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo."
Primorci med drugim niso realizirali enajstmetrovke. Kaheem Parris je stresel prečnik ter nadaljeval neučinkovitost, s katero je zaznamoval začetek sezone. Ampak opazno je, da se Jamajčan dviga, igra vse bolje, govorica telesa je vse bolj obetavna, vendar je bilo kljub temu presenečenje, da se je lotil strela z bele točke. Je bil takšen dogovor v slačilnici? "Ne, ni bil, fantje so se sami tako odločili. Hoteli so pomagati Parrisu, da bi se mu odprlo. To zelo cenim, pokazali so izjemno človeško vrednoto. Ko se na koncu vse dobro izteče, jim je lažje oprostiti, a je vsekakor zelo pomembno, da so 'klapa' in poskušajo pomagati drug drugemu," je razkril Zoran Zeljković.

Članki iz rubrike