boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 19.07.2022 11:29:30

Konec ugibanj! Znano je, kje bo veliki prekmurski up nadaljeval kariero

Aleš Cipot
Niko Kasalo iz Mure v vrste belgijskega velikana.

Že nekaj časa je bilo bolj ali manj jasno, da je misija nemogoče, da bi Niko Kasalo tudi v prihodnje "stanoval" v Fazaneriji. Želja Mure, da bi vsaj še eno sezono ostal med črno-belimi in si z nastopi med elito na sončni strani Alp višal tržno vrednost, bo ostala neuresničena. To bi res pomenilo tudi določeno tveganje zaradi morebitne poškodbe, toda bistvo zgodbe je, da je "pritisk" snubcev prevelik, da bi ga lahko prezrli, k temu je seveda treba dodati še željo najstnika iz Lipe in njegovih staršev za korak naprej v karieri. In tudi zaslužek razumljivo nikakor ni zanemarljiv …
V preteklem obdobju se je v javnosti in zakulisju "vrtelo" veliko klubov, ki naj bi prekmurski up imeli pod drobnogledom. Najbolj pogosto so se omenjali Eintracht, Club Brugge in Salzburg, po naših informacijah zdaj neznank ni več. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da najmlajši prvoligaški debitant v zgodovini soboškega prvoligaša (16 let, štiri mesece in 14 dni) zagotovo odhaja in da bo kariero nadaljeval v dresu belgijskega velikana Club Bruggea, ki je trikrat zapored osvojil naslov prvaka. In petkrat v zadnjih sedmih letih, ob koncu tedna si je že zagotovil tudi prvo lovoriko v novi sezoni, v tekmi za superpokal je bil z 1:0 boljši od Genta.
Dobili smo namig, da se je Niko Kasalo v ponedeljek že mudil v glavnem in največjem mestu Zahodne Flandrije oziroma se je spoznal z vadbenim centrom modro-črnih ter opravil pogovor s predstavniki uglednega kluba. Menda je že prestal tudi zdravniški pregled in potemtakem je kot na dlani, da bi morala biti uradna potrditev prestopa le še vprašanje časa, Mura in Club Brugge sta baje že dogovorjena o vseh finančnih podrobnostih posla. Sobočani naj bi dobili približno milijon evrov odškodnine, hkrati naj bi si zagotovili še nekaj bonusov, ki bi jim v prihodnje utegnili prinesti spodoben kupček denarja. Ob tem je zanimivo, da to ne bo prvi odhod nogometaša Mure v vrste Club Bruggea. Ledino je leta 2001 oral vratar Dejan Nemec, veliki zvezdnik kluba iz čudovitega mesta je bil v preteklosti še en nekdanji slovenski reprezentant Nastja Čeh. Ob tem velja dodati, da se 16-letni mladenič razumljivo ne bo pridružil članski zasedbi, temveč bodo za njegov nadaljnji razvoj skrbeli strokovnjaki v mlajših selekcijah.

Članki iz rubrike