Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 29.06.2022 09:32:10

Mura na evropski premieri brez zelo močnega aduta! Ni poškodovan, ni kaznovan, ampak ...

Aleš Cipot
Črno-beli v Moldavijo oslabljeni.

Po plesu kroglic v Nyonu, ki je sredi junija določil pare 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, v Fazaneriji niso imeli razlogov za nezadovoljstvo. Dobili so nasprotnika, ob katerem se upravičeno spogledujejo z uvrstitvijo v nadaljnje tekmovanje. Do te mere, da to ni želja, temveč cilj! Precej prenovljena Mura ima gotovo dovolj kakovosti za uresničitev želenega scenarija, vendar naloga nikakor ne bo lahka. Navsezadnje tudi zato, ker Damir Čontala na prvi tekmi v Kišinjevu – in ne v Orheiju, kot je bila sprva predvideno – ne bo mogel računati na zelo močnega aduta; v prekmurski zasedbi ne bo Mirlinda Dakuja.

Ne zato, ker morda ne bi imel pravice nastopa zaradi kazni, prav tako ni kriva poškodba, ampak so razlog politične razmere. Moldavija, ki so ji voditelji članic Evropske unije nedavno skupaj z Ukrajino podelili status kandidatke za članstvo v EU, namreč ne priznava Kosova kot samostojne države, zato 24-letnemu napadalcu ne dovoli vstopa v državo. V takšni zagati se je lanskega avgusta denimo znašel tudi zagrebški Dinamo, ki je bil v play-offu kvalifikacij za ligo prvakov prisiljen dvoboj s Šerifom v Tiraspolu odigrati brez Lirima Kastratija ...
Ob tem dodajmo, da je Uefa pred dnevi zaradi zaostrenih političnih razmer po invaziji Rusije v Ukrajini prepovedala igranje evropskih tekem v moldavski regiji Pridnestrje. V samooklicani republiki pod proruskim nadzorom na vzhodu Moldavije, katere glavno mesto je Tiraspol, ki je od Kišinjeva oddaljen dobrih šestdeset kilometrov.

daku mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike