oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 14.06.2022 14:30:34

Presenečenje v Ljudskem vrtu! To je naslednja velika okrepitev Maribora! Iz Italije prihaja ...

alesfevzer.com
V Mariboru so pozdravili drugo okrepitev.

V Mariboru so po Marku Zalokarju uradno potrdili drugo okrepitev v tem prestopnem roku. Na enoletno posojo z možnostjo odkupa iz italijanske serie B prihaja Marko Božić. Štiriindvajsetletni zvezni igralec je v jesenskem delu prejšnje sezone igral za Radomlje, nato se je med zimskim prestopnim rokom preselil k italijanskemu drugoligašu Frosinoneju. Tam prave priložnosti (za zdaj) ni dobil, v Ljudskem vrtu pa bo zapolnil vrzel, ki jo je za seboj pustil Đorđe Ivanović.


"Po nekaterih načrtih bi moral biti pri nas že prej, z drugačnimi pogoji. O njegovih zmožnostih sem se prepričal že pred prihodom v Radomlje, morda je takrat šlo za zamujeno priložnost, ki smo jo izkoristili zdaj. Med prejšnjo sezono je imel uspešno, zanimivo jesen v Radomljah, v Italiji, v zelo težkem okolju, mu ni šlo po načrtih, ni dobil prave priložnosti in prišel je trenutek, ko smo se hitro odzvali. Marko Božić je igralec z avstrijsko nogometno šolo, z izredno dinamiko, predvsem z univerzalnostjo, saj lahko igra na različnih položajih. Kot krilni napadalec, kot ofenzivni vezist ali tudi v središčnem delu zvezne vrste. Sklenjen je dogovor o posoji, ampak z možnostjo odkupa. Ni bilo pomislekov pri odločitvi, Marko je želel k nam in dobili smo fanta, ki ima potencial, nogometno nepredvidljivost ter lahko prispeva svoj delež," je drugega novinca pozdravil športni direktor Marko Šuler.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj in da mi je ponujena priložnost, da lahko v Sloveniji tudi na višji ravni pokažem, kar zmorem. Ko sem odšel iz Radomelj, sem podrobno spremljal slovensko ligo tudi v nadaljevanju sezone. Maribor dobro poznam, všeč mi je slog igre ekipe in verjamem, da se lahko uspešno prilagodim. Prvi vtisi so zelo dobri, spoznal sem celotno ekipo, strokovni štab. Vsi so me lepo sprejeli in imam dober občutek o naši skupni zgodbi," je ob prihodu v štajersko prestolnico povedal Božić. V Avstriji rojeni nogometaš s hrvaškimi koreninami je obiskoval nogometno šolo dunajskega Rapida. "V Italiji sem pridobil nove, koristne izkušnje, zdaj pa komaj čakam, da začnem z igranjem v vijoličastem. Moje želje so enake klubskim. Najprej odpiramo sezono z evropskim tekmovanjem, prizadevali si bomo opraviti kakovostne priprave in priti čim dlje v kvalifikacijah, z enako mero ambicioznosti bomo šli tudi v ligaško tekmovanje. S ciljem, da ubranimo naslov."

Članki iz rubrike